Menu

Me tiedämme, missä lavasi liikkuvat ja paljonko niissä on rahaa kiinni.

Tulevaisuus on vihreä

Timo Kaikkonen

Encore uudistaa älykkäästi koko lavatoimialaa ja takaa asiakkailleen puhtaat ja hyväkuntoiset lavat aina kun asiakas lavoja tarvitsee.

Encore-vuokralavat on oma vihreä tuoteperheemme. Lavan tarve huomataan yleensä siinä vaiheessa, kun se puuttuu. Vuokralavoihin perustuvassa toimintamallissamme lavoja on aina saatavilla. Kun lavat eivät jää seisomaan varastoihin, säästää asiakas myös tilaa.

Siinä missä lava liikutti aiemmin pelkkää tavaraa, liikuttaa se nykyään myös tietoa. Standardimalliseen lava 2.0:aan on lisätty älyä ja palvelua. RFID-tunnisteiden avulla tiedot lavojen liikkeistä ja määristä ovat koko ajan saatavilla.

Seurattavuutta ja kunnossapitoa

Tunnisteita on käytetty ennenkin, kuitenkin yleensä yritysten sisäisen seurannan tarkoituksiin. Encore on sen sijaan rakentanut avoimen järjestelmän, jota myös asiakas pääsee käyttämään. Kun vuokraat lavan, vuokraat samaan hintaan myös järjestelmän. Esimerkiksi kauppojen keskusliikkeet pystyvät seuraamaan vuokralavojensa liikettä helposti ja reaaliajassa.

Vanhan kuormalavamallin ongelma on, että kantaa ei omista kukaan. Tällöin myöskään lavojen kunnosta ei vastaa kukaan. Kun kannalla on omistaja, on sillä myös kunnossapitäjä. Lavan saapuessa toimipisteeseemme tarkastamme lavan, puhdistamme sen ja kunnostamme tarpeen mukaan. Meiltä vuokratessaan asiakas voi olla varma, että lavat ovat aina käyttövalmiita ja jokaiseen automaattilinjaan sopivassa kunnossa.

Encore on yhteistyön asialla

Toimitusketjun jäsenten välinen yhteistyö on lavatoiminnan ydintä. On ymmärrettävä, että lava on tuote, joka kulkee koko toimitusketjun läpi aina paluulogistiikkaan asti. Jos toimitusketjua halutaan kehittää, on yhteistyön perustuttava avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen kaikkien ketjun osapuolten kesken. Seurantatietojen täytyy olla käytettävissä mahdollisimman monelle, ja jokaisen on saatava juuri se tieto, jota tarvitsee.

Encoren tavoitteena on olla alan joustavin ja kustannustehokkain toimija. Emme sovita asiakasta sapluunaan, vaan sapluunan asiakkaaseen.

Kumppaniyrityksemme ovat meille tärkeitä. Seurantajärjestelmäämme on ollut kanssamme kehittämässä Vilant Systems sekä toimitusketjujen digitalisointia GS1 Finland.

Tulevaisuuden toimitusketju on ekologinen

Seurattavuus, ekologisuus ja joustavuus ovat lavatoiminnan tulevaisuutta. Tehtävämme on varmistaa, että asiakkaalla on lava, josta se saa omaa toimintaansa tukevaa tietoa edullisesti ja vaivattomasti. Vuokralavamallissa lavat säilyvät paremmassa kunnossa ja jätteen määrä vähenee. Tälle pohjalle rakennamme tulevaisuuden toimitusketjua.

Vuosi numeroina

Liikevaihto

75,8

miljoonaa euroa

Liiketulos

4,0

miljoonaa euroa

Henkilöstö

212

henkilöä

Asiakastyytyväisyys

4,24

/ 5