11.10.2017

Älä ole riskitekijä

Kuvittele reaktiotasi ja tunnettasi siitä, jos potilastietosi tai pankkiasiasi löytyisivät työpaikan kahvihuoneesta, taloyhtiön ilmoitustaululta tai naapurin keittiön pöydältä. Pelottavaa, eikö totta? Ei ole tuulesta temmattua sanoa, että ihminen on pahin tietoturvariski. Pahin tietoturvauhka istuu todennäköisesti tälläkin hetkellä paikallasi. Organisaation tietoturvallisuuden taso määräytyy juuri yksittäisten ihmisten tekemien päätösten perusteella. Pelkän teknologian avulla ei voi aukottomasti suojautua […]

Kuvittele reaktiotasi ja tunnettasi siitä, jos potilastietosi tai pankkiasiasi löytyisivät työpaikan kahvihuoneesta, taloyhtiön ilmoitustaululta tai naapurin keittiön pöydältä. Pelottavaa, eikö totta?

Ei ole tuulesta temmattua sanoa, että ihminen on pahin tietoturvariski. Pahin tietoturvauhka istuu todennäköisesti tälläkin hetkellä paikallasi. Organisaation tietoturvallisuuden taso määräytyy juuri yksittäisten ihmisten tekemien päätösten perusteella. Pelkän teknologian avulla ei voi aukottomasti suojautua ihmisten toimilta. Usein aukko syntyy luottamuksellisista asiakirjoista tai papereista, joita ei tuhota asianmukaisesti.

Organisaatiot tarvitsevat kulttuurimuutoksen

Vaikka työpaikalla ohjeistus arkaluontoisen ja luottamuksellisen aineiston tuhoamisesta olisi näkyvästi esillä, ei asia ole vielä juurtunut jokaiseen työosoitteeseen. Voisi puhua jopa kulttuurimuutoksen tarpeesta: monen työntekijän ajatusmaailmaa tulee muuttaa.

Kuinka tarkkaan organisaatiossasi on ohjeistettu arkistojen ja asiakirjojen asianmukainen hävitys? Yksikin luottamuksellinen paperi tavallisessa paperinkeräyslaatikossa on vakava tietoturvariski. Ethän halua olla organisaatiosi tietoturvan heikoin lenkki ja aiheuttaa haitallisia sekä kiusallisia tilanteita muille, erityisesti asiakkaillesi?

Nyt kun ensi vuoden suunnittelu ja budjetointi ovat kuumimmillaan, tulee pois heitettäviä luonnoksia sekä muita suunnittelussa syntyviä papereita käsitellä erityisellä tarkkaavaisuudella. Muista tiputtaa kaikki arkaluontoiset paperit tietoturvasäiliöön.

Jos et tiedä, kysy

Kaikki sellainen, mikä toimistossasi on sensitiivistä, tulee tuhota sovitun prosessin mukaan.

Jos et ole varma, minne paperi kuuluisi laittaa, laita se aina tuhottavien papereiden joukkoon. Myös sanoma- tai aikakauslehtien sivuille nopeasti kirjoitetut omat, arkaluontoiset muistiinpanot tulee hävittää asianmukaisesti tuhottaviin papereihin.

Olemme vain puhelinsoiton päässä antamassa vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysy rohkeasti ja pyydä meitä opastamaan vieraille silmäpareille vaarallisten papereiden oikeaoppisessa lajittelemisessa. Varmistamme työpaikkasi lajitteluprosessin ja poistamme kasvoiltasi turhan huolen.

Vältetään yhdessä luottamuksellisten asiakirjojen joutuminen vääriin käsiin!

Lisää aiheesta