Älkää pysäyttäkö painokoneita!

Digitaalinen vallankumous ei tarkoita paperin ja painopalvelujen katoamista. Sen sijaan myös paino­palvelut muut­tuvat älykkäämmiksi, nopeammiksi ja kustannustehokkaammiksi. Botnia Print on Suomen ainoa kirjapaino, jossa on vedetön painoprosessi.

Botnia Printin kehitys- ja laatupäällikkö Toni Klemola on juuri päättänyt aamun kokouksen ja näyttää tyytyväiseltä.

”Toimintamme muistuttaa monelta osin normaalia prosessiteollisuutta. Suurimmalla osalla asiakkaistamme on vuosisopimus ja tuotanto voidaan suunnitella viikoiksi eteenpäin. Tärkeää on, että tuotanto sujuu ilman pysäytyksiä”, kuvailee Klemola, kun istumme kahvilla toisen kerroksen kokoushuoneessa.

Painoala on lehtialan tapaan kokenut kovia viime vuosina. Päivälehtien levikki on laskenut ja painotaloja lopetettu. Botnia Print on kulkenut vastavirtaan ja kasvattanut toimintaansa jatkuvasti – aina vuodesta 2010 alkaen, jolloin yhtiö perustettiin.

”Muualla maassa on ollut ylikapasiteettia, mutta me painamme ensisijaisesti alueen tarpeisiin. Maantieteellisesti olemme juuri oikeassa paikassa.”

Paperilla on tulevaisuus

Botnia Printin painotalo on moderni ja tehokas.

”Olemme valinneet painokoneet siten, että voisimme painaa sanomalehtien lisäksi myös muita painotuotteita. Valintaan sisältyi tiettyjä riskejä, mutta päätös oli onnistunut.”

Klemolan mukaan tulevaisuudennäkymät ovat hyvät painotalolle, joka uskaltaa uudistua.

”Olen ollut alalla 21 vuotta. Kun aloitin, oli paperinkulutus samalla tasolla kuin tänä päivänä. Välillä on ollut vuosia, jolloin volyymi on ollut suurempi, mutta paperi­media puolustaa edelleen paikkaansa.”

Botnia Printillä on maan ainoa vedetöntä painotekniikkaa hyödyntävä painokone. Kyse on uudesta tekniikasta, jolla on monia etuja edeltäjiinsä verrattuna. Ensimmäinen vedetöntä painotekniikka hyödyntävä paino­kone otettiin käyttöön 11 vuotta sitten. Tällä hetkellä maailmassa on käytössä vain 21 vastaavanlaista laitetta.

”Painotyö on alusta alkaen korkealuokkaista ja pysyy tasalaatuisena läpi koko painoksen. Voimme painaa erikokoisia eriä ja pystymme tuottamaan myös muutaman sadan kappaleen painoksia. Vanhan koneen kanssa jouduimme aina varautumaan siihen, että ensimmäiset tuhat painosta eivät täyttäneet laatukriteerejä ja menivät suoraan hukkaan.”

Alan kova kilpailu on merkinnyt sitä, että koko organisaation ja kaikkien prosessien on oltava tehokkaita. Kaiken tulee sujua kuin rasvattu aina raaka-ainehankinnoista tavarantoimitukseen. Sen lisäksi on minimoitava hävikki ja huolehdittava kierrätyksestä.

”Botnia Printin koneet voisivat käyttää 100-prosenttisesti kierrätyskuidusta tuotettua paperia, mutta toimittajamme eivät pysty vastaamaan markkinoilla olevaan kierrätyskuidun kysyntään. Paperin lisäksi pystymme käyttämään uudelleen painolevyjä”, kertoo Klemola.

Palveluasennetta arvostetaan

Kierrätys on keskeistä Botnia Printin toiminnassa. Helmikuusta 2016 alkaen Botnia Printin paperi- ja pahvijätteen käsittelystä on vastannut Paperinkeräys.

”Olen erittäin tyytyväinen Paperinkeräyksen raportointijärjestelmään. Se antaa meille mahdollisuuden seurata, kuinka paljon jätettä syntyy kunkin tuotteen yhteydessä. Voimme saamiemme faktojen pohjalta antaa palautetta tuotantoon. Järjestelmä on ollut pian käytössä vuoden ja kehitämme rutiinejamme edelleen jatkuvasti”, sanoo Klemola.

Klemola kehuu myös uuden yhteistyökumppanin palveluhenkisyyttä.

”Olemme saaneet suoran vastauksen kaikkiin kysymyksiimme. Asiakkaan kohtaaminen on ollut huippuluokkaa. Myös säiliöiden tyhjennystyötä tekevillä on kaikilla ollut hieno, positiivinen palveluasenne. Laajensimme yhteistyötä muutaman kuukauden jälkeen siten, että Paperinkeräys ja Encore Palvelut huolehtii nykyisin kaikista painotalon jätteistä.”

Puhdasta ja siistiä

On aika lähteä kiertokäynnille painon puolelle katsomaan, miten kaikki tapahtuu. Yön aikana painetut sanomalehdet on jo luettu, ja uutisista keskustellaan kahvihuoneissa ympäri maakuntaa. Aamupäivällä tuotannossa on 30 000 lehden painos ilmaisjakelulehti Kokkolasta.

”Kokkola-lehti on hyvin suosittu julkaisu. Lukijat odottavat innolla sen saapumista iltapäivällä”, kertoo Klemola.

Siirrymme kerrosta alemmaksi, lähemmäs tuotantoketjua. Tuotantolaitoksessa huomion kiinnittää puhtaus ja siisteys. Aivan kuin painotalo olisi avattu vasta eilen.

”Siisteys ja järjestys ovat tärkeä osa prosessia, sillä kaiken on sujuttava ilman katkoksia. Siisteys ja järjestys kuuluvat tietoisesti osaksi toimintaamme. Nuoret työntekijämme luulevat, että kaikissa painotaloissa näyttää tällaiselta. Meidän on parasta antaa heidän olla siinä uskossa”, toteaa Klemola hymyillen.

Lentävät vaihdot

Paperivarastossa paperirullat on pinottu kattoon asti ulottuviksi korkeiksi torneiksi. Varastosta rullat kuljetetaan robottitrukilla painokoneille. Paperirullat toimitetaan varastoon pahvikääreissä, jotka on poistettava manuaalisesti. Tämän jälkeen jokaiseen paperirullaan laitetaan teippi avauskohtaan.

”Teippaus on tehtävä huolellisesti, jotta paperirullat voidaan vaihtaa ilman tuotannon pysäyttämistä”, sanoo Teemu Jokela, joka seuraa painotuotteiden tuotantovaiheita aina postitukseen asti.

Pysähdymme hetkeksi painokoneen luo ja seuraamme, kuinka paperirulla alkaa pyöriä pikkuhiljaa vauhtia kiihdyttäen. Pienen napsahduksen kuuluessa painokone siirtyy syöttämään paperia uudesta rullasta ilman, että kone pysähtyy.

”Tämä on osa tasaista tuotannon virtausta, jossa halutaan minimoida kaikki seisaukset”, Klemola toteaa.

Tehokas tyhjennys

Vedetön painotekniikka on kustannustehokas ja vähentää radikaalisti hävikkiä, mutta kokonaan paperi- ja pahvijätteen syntymistä ei voida estää. Paperijäte kerätään manuaalisesti tai automaattisesti keräysastioihin, jotka Paperinkeräyksen sopimuskumppani Tommi Tikkakoski tyhjentää.

”Keräysastioissa on sensorit, jotka ilmoittavat tekstiviestillä kuljetusfirmalle, kun konttimäärästä 70 prosenttia on käytetty. Toisin sanoen he tulevat tyhjentämään säiliöt vain silloin, kun ne ovat täynnä,” toteaa Klemola.

Suurin volyymi jätteestä on makkelia, jota syntyy, ennen kuin tuote on valmis. Leikkausvaiheessa muodostuu silppua, joka imetään putkea pitkin omaan säiliöön.

”Prosessimme on riippuvainen siitä, että säiliö tyhjennetään ajoissa, jotta vältymme tuotannon pysähtymiseltä”, Klemola tarkentaa.

Paperi- ja pahvijäte toimitetaan samalla teollisuusalueella sijaitsevaan laitokseen, jossa jäte puristetaan suuriksi paaleiksi. Paalit toimitetaan edelleen paperi- ja kartonkitehtaille kierrätysraaka-aineeksi.

Kokkola-lehden painos on nyt valmis ja painokone pysähtynyt. Lehdet ovat matkalla postitukseen, jossa ne saavat viimeisen silauk­sensa. Seuraavaksi julkaisun sivuja pääsevät selailemaan lehteä odottavat innokkaat kokkolalaiset.

Encore Pohjanmaa kuulee ja kehittää

Suuressa kirjapainossa, kuten Botnia Printissä, paperinkeräyksen ja -käsittelyn on sulauduttava osaksi tuotantoketjua. Helmikuusta 2016 alkaen palvelut on hoitanut Paperinkeräys Oy ja yhteistyö on toiminut erinomaisesti.

”Painotalot ovat tärkeä asiakasryhmä Paperinkeräykselle. Botnia Printin kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena olemme osa heidän tuotantoaan. He luottavat siihen, että me hoidamme asiantuntijuusalueemme, jotta he voivat hoitaa oman asiantuntijuus-alueensa”, kuvailee Markus Närhi, Paperinkeräyksen ja Encore Palveluiden avainasiakaspäällikkö.

Syksyn aikana asiakkuussopimus siirtyi Paperinkeräyksen uuteen tytäryhtiöön Encore Pohjanmaalle.

”Asiakkaille siirto ei ole merkinnyt näkyviä muutoksia. Huolehdimme jokapäiväisistä tehtävistämme kuten ennenkin ja kehitämme yhdessä palveluntuottajaverkostomme kanssa uusia palveluja asiakkaille”, kertoo Jarkko Moinio, Encore Pohjanmaan toimitusjohtaja.

Hän on aloittanut uuden työnsä tapaamalla asiakkaita ja luomalla käsityksen heidän tarpeistaan. Encore Pohjanmaan vahvuuksia kuvatakseen Moinio lainaa kollegaansa: ”Olemme tarpeeksi pieni kuunnellaksemme asiakkaitamme, mutta tarpeeksi suuri voidaksemme tehdä tarvittavat toimenpiteet. Kuulin lainauksen verkostossa olevalta yhteiskumppanilta. Minusta se kuvaa hyvin myös meitä yrityksenä.”