Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Encoren palveluista poikkeusoloissa

Voiko koronavirus tarttua yrityksen jätteistä tai jäteastiasta?

Koronavirustartunnan saaminen jätteiden välityksellä on asiantuntija-arvioiden mukaan epätodennäköistä, kun noudatetaan hyviä jätehuoltokäytäntöjä. Koronaviruksen oireista kärsivän henkilön on tärkeää noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta eristäytymisestä. Tällä vältetään koronaviruksen leviäminen työpaikoilla ja myös yrityksen jätehuollossa.

Vaikuttaako poikkeustilanne tyhjennysten toimitusaikoihin?

Pyrimme jatkamaan tyhjennyksiä parhaamme mukaan. On mahdollista, että poikkeusolot pidentävät tilauksesta tehtävien tyhjennysten toimitusaikoja.

Miten kuljettajanne huomioivat työssään koronaviruksen?

Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja olemme ohjeistaneet kuljettajiamme toimimaan niiden mukaisesti. Kuljettajamme työskentelevät ainoastaan täysin terveinä. Kuljettajat työskentelevät vain hanskat käsissään. Lisäksi käsien, hanskojen ja työvälineiden hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kuljettajat ohjeistetaan toimimaan kohteiden mahdollisten poikkeusohjeiden mukaisesti.

Kohteeseemme ei päästetä ulkopuolisia, miten tyhjennykset suoritetaan?

Kuljettajamme voivat noutaa tyhjennettävät astiat kohteen ulkopuolelta, jos kohteen henkilökunnan on mahdollista siirtää astiat rakennuksen ulkopuolelle. On tärkeää, että poikkeusjärjestelyistä on sovittu etukäteen ja kuljettajat tietävät kohteen turvallisuusohjeet. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin sovitaan, miten tyhjennykset hoidetaan.

Työntekijämme työskentelevät etänä ja kaipaamme muutoksia palveluihimme?

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja sovitaan teille sopivin palvelu 010 800 190 tai asiakaspalvelu@encorepalvelut.fi.

Voiko tuotantolaitoksillenne tuoda materiaaleja normaalisti?

Ympäristö- ja Sosiaali- ja terveysministeriöiden ohjeistuksen mukaisesti ulkopuolisten tahojen vierailut jätteenkäsittelylaitoksissa ja -alueilla on keskeytetty toistaiseksi. Kumppanimme voivat edelleen toimittaa materiaaleja laitoksillemme. Materiaaleja saa toimittaa vain täysin terveenä ja toimittaessa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme 010 800 190, asiakaspalvelu@encorepalvelut.fi tai yhteydenottolomakkeella, jos sinulla on kysyttävää palveluistamme.

Tuotantolaitoksillamme ei oteta vastaan vierailijoita

Jätehuolto on vallitsevassa poikkeustilanteessa yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittinen toimiala. Ympäristöministeriö ja Sosiaali- ja terveysministeriö ovat antaneet suosituksia jätehuollon toimivuuden varmistamiseksi. Encore Ympäristöpalvelut noudattaa toiminnassaan ministeriöiden suosituksia.

Ulkopuolisten tahojen vierailut tuotantolaitoksillamme ja niiden alueilla on siksi toistaiseksi lopetettu. Kumppanimme voivat edelleen toimittaa materiaaleja laitoksillemme. Materiaaleja toimittaessa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa. Jäteautoihin on syytä varata alkoholipitoisia kertakäyttöpyyhkeitä, joilla voi puhdistaa mm. rattia, kosketusnäyttöjä tai muita kuljettamon pintoja.

Varaudutaan yhdessä koronavirukseen – ota tämä huomioon tilatessasi palveluitamme

Encore Ympäristöpalveluiden arvoihin kuuluvat vastuullisuus, luottamus ja kumppanuus. Arvot ohjaavat toimintaamme niin tavallisessa arjessa kuin poikkeusolosuhteissa. Haluamme varmistaa asiakkaidemme, henkilöstömme ja kumppaneidemme terveyden ja turvallisuuden.

Olemme aktiivisesti ohjeistaneet henkilöstöämme ja kumppaneitamme koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja ohjeistamme toimimaan niiden mukaisesti.

Varmistaaksemme toimitusvarmuutta tehostamme desinfiointia kuljetuksissamme. Työntekijämme ja kumppanimme on ohjeistettu tekemään töitä ainoastaan täysin terveenä. Vältämme kaikkia ei-välttämättömiä tapaamisia ja kontakteja.

Taataksemme palveluidemme jatkuvuuden ilmoitathan meille, mikäli kohteessanne voi olla koronavirustartuntariski. Olethan yhteydessä myös, mikäli poikkeustilanteen takia palvelun suorittaminen ei olisikaan mahdollista esimerkiksi henkilöstön etätöiden tai poikkeusaikataulujen vuoksi.

Koronaviruksekseen ja poikkeustilanteeseen liittyvät viestit sekä tiedot noutopisteiden muutoksista tulee osoittaa joko asiakasvastaavalle tai osoitteeseen asiakastiedotteet@encorepalvelut.fi

Pyrimme jatkamaan toimintaa niin normaalisti kuin pystymme. Poikkeustilanne saattaa kuitenkin aiheuttaa poikkeuksia palveluiden toteuttamisajoissa, eli normaalit vasteajat voivat mahdollisesti pidentyä. Tuotantolaitoksemme ovat auki normaalisti ja ottavat materiaaleja vastaan.

Ympäristöpalveluilla kannamme vastuumme ja pidämme osaltamme yhteiskunnan toimintaa yllä myös poikkeusoloissa. Huolehditaan yhdessä, että toiminta pääsee jatkumaan terveyttä ja turvallisuutta suojaten ja mahdollisimman sujuvasti.

 

Encore Ympäristöpalvelut toimii koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Asiakkaidemme, yhteistyökumppaniemme ja henkilöstömme terveys ja turvallisuus ovat Encore Ympäristöpalveluille ensiarvoisen tärkeitä. Seuraamme tarkasti koronaviruksen tilannetta. Olemme ohjeistaneet henkilökuntaamme ja kumppaneitamme tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi ja palveluidemme sujuvuuden varmistamiseksi.

Edellytämme sidosryhmiltämme THL:n ohjeiden mukaista toimintaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Epäiltäessä mahdollisuutta koronavirukseen tulee hakeutua tutkimuksiin THL:n ohjeiden mukaisesti.

Osa asiakkaistamme on ilmoittanut, että ei ota vastaan vierailijoita, jotka ovat saapuneet riskialueilta 14 vuorokauden sisällä. Olemme ohjeistaneet kuljetuskumppaneitamme ottamaan tämän huomioon palveluidemme toteuttamisessa. Samaa periaatetta sovelletaan myös Encore Ympäristöpalveluiden yksiköiden kohdalla.

Odotamme myös yhteistä vastuullista toimintaa virustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Käsienpesussa ja yskimisessä tulee toimia THL:n ohjeiden mukaisesti. Pese siis kädet huolellisesti ja yski hihaan. Sairaana ei tule käydä Encore Ympäristöpalveluiden asiakaskohteissa, kumppaneilla tai yksiköissä.

Encore Ympäristöpalvelut ei toistaiseksi järjestä yli 20 hengen tapahtumia tai tapaamisia. Suosimme etäpalavereja ja olemme laajentaneet etätyökäytäntöjämme.

Toistaiseksi koronavirus ei vaikuta palveluihimme, ja ennakoinnilla pyrimme minimoimaan mahdollisia vaikutuksia. Viruksen leviäminen saattaisi johtaa siihen, että kaikkia ajosuoritteita ei pystyttäisi ajamaan normaalilla aikataululla.

Yhteisellä vastuullisella toiminnalla estämme viruksen leviämistä, ja varmistamme palveluiden sujuvuutta.

Myös yksityishenkilön kannattaa kierrättää arkaluontoiset paperinsa

Encore palvelee yritysasiakkaita tietoturva-asioissa luotettavasti ja ammattitaidolla. Yritysten lisäksi myös yksityishenkilöiden kannattaa kiinnittää huomioita arkaluontoisten papereiden hävittämiseen. Encoren Tietoturvan myyntiryhmäpäällikkö Henna Lindberg kertoo yksityishenkilön tietoturvasta MTV Uutisten jutussa.

Vaikka perinteisen kirjepostin määrä on vähentynyt, niin usein kotipostiin tulee esimerkiksi terveys- tai pankkitietoja sisältäviä kirjeitä, joiden päätyminen vääriin käsiin saattaa aiheuttaa vahinkoa.

Kuten kaikki paperi, myös arkaluontoisia tietoja sisältävät paperit kannattaa kierrättää, jotta jätepaperi voidaan hyödyntää uuden paperin raaka-aineena. Esimerkiksi yhden tietosuoja-astian sisällöstä saadaan tehtyä 330 rullaa vessapaperia.

Lue lisää Tietoturva-palvelusta yrityksille

Kehitämme toimintaamme asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten pohjalta

Kiitos kaikille asiakastyytyväisyyskyselymme vastaajille. Marraskuussa 2019 toteutetussa asiakastyytyväisyyskyselyssämme nousi esiin sekä onnistumisia että korjattavia kohtia. Kokonaisuudessaan asiakkaistamme 3,56/5 suosittelisi palveluamme, eli asiakastyytyväisyytemme laski noin puolella pisteellä aiempaan verrattuna.

Vastausten perusteella syynä laskuun oli uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto alkusyksystä. Järjestelmän käyttöönoton yhteydessä etenkin yhteyksissä oli tavallista suurempi kuormitus, joka ennakoinnista huolimatta aiheutti jonkin verran ruuhkautumista ja viivettä esimerkiksi raportoinnissa.

– Palautteen pohjalta olemme loppuvuodesta 2019 ja alkuvuodesta 2020 tarttuneet esiin nousseisiin kohteisiin. Osa kysymyksistä on jo ratkottu ja loput ovat työn alla. Uudistimme toiminnanohjausjärjestelmäämme kehittääksemme palvelujamme tulevaisuudessa, ja hyödyt näkyvät vähitellen muun muassa raportoinnin ja laskutuksen kehittymisenä, toteaa projektia johtava Kari Lehtinen.

Asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin kaikissa Encore Ympäristöpalvelut -konsernin yhtiöissä 13.–22.11.2019, ja kyselyn vastausprosentti oli 19,91 %. Jos asiakastyytyväisyyskyselymme ei organisaatiossanne tavoittanut oikeaa henkilöä, asiakastiedot kannattaa päivittää sähköpostitse asiakastiedotteet@encorepalvelut.fi.

Askel kohti päästövähennys- ja kierrätystavoitteita – pääkaupunkiseudun biojätteistä kotimaista biokaasua

Pääkaupunkiseudun biojätteistä syntyy pian paikallista biokaasua, sillä Gasum ja Encore Ympäristöpalvelut ovat allekirjoittaneet sopimuksen Vantaan Viinikkalaan rakennettavasta biojätteen siirtokuormausasemasta. Asemalta biojätteet voidaan kuljettaa suurempina erinä Gasumin loppu vuodesta 2020 valmistuvalle Lohjan biokaasulaitokselle.  Erillinen siirtokuormausasema mahdollistaa ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan biojätteen kierrätysketjun pääkaupunkiseudun toimijoille.

– Biokaasun tuotanto on ympäristön kannalta paras tapa hyödyntää biohajoava jäte, sillä siinä mahdollistetaan sekä uusiutuvan energian tuotanto että ravinteiden kierrätys. Gasumin biokaasulaitoksilla Suomessa biokaasun raaka-aineina käytetään erilaisia biohajoavia jätteitä ja tuotannon kasvattaminen ei ole mahdollista ilman raaka-aineiden saatavuutta ja toimivaa biojätteen kierrätystä, kertoo Gasumin Suomen kiertotalousliiketoiminnan johtaja Ari Suomilammi.

Siirtokuormausasemalla on mahdollista käsitellä 34 000 tonnia biojätettä, josta voidaan jalostaa Gasumin Lohjan biokaasulaitoksella biokaasua noin 2 000 kaasuauton tankkiin. Lisäksi biojätteistä jalostetaan osana biokaasun tuotantoprosessia luomulannoitteita paikallisten viljelijöiden tarpeisiin. Näin kiertoon saadaan myös biojätteen sisältämät arvokkaat ravinteet ja vähennetään teollisten väkilannoitteiden käyttöä pelloilla.

 

EU:n jätedirektiivi edellyttää kierrätyksen lisääntymistä

Liikenteen päästövähennystavoitteiden lisäksi siirtokuormausasema tukee myös kiristyvien kierrätystavoitteiden toteutusta. Uusitun jätedirektiivin mukaan yhdyskuntajätteestä tulee kierrättää 50 prosenttia vuonna 2020, 55 prosenttia vuonna 2025, 60 prosenttia vuonna 2030 ja 65 prosenttia vuoteen 2035 mennessä. Tuoreimman saatavilla olevan tiedon mukaan kierrätysaste oli vuonna 2018 Suomessa 42 prosenttia.

– Siirtokuormausasema rakennetaan Vantaan Viinikkalassa sijaitsevan monimateriaaliyksikömme yhteyteen. Aseman kautta kierrätys- ja jätehuoltopalvelumme asiakkaiden biojätteistä valmistuu lähellä tuotettua biokaasua, kertoo Encore Ympäristöpalveluiden liiketoimintapäällikkö Jani Rajamäki.

Siirtokuormausaseman on tarkoitus valmistua syksyn 2020 aikana. Siirtokuormausasemalle rakennetaan omat erilliset tilat, joiden operoinnista Encore Ympäristöpalvelut vastaa. Encore käsittelee tuotantoyksikön muissa tiloissa eri kierrätysmateriaaleja.

Kierrätystavoitteiden saavuttamisessa jokaisella on tärkeä rooli, sillä edellytys biokaasun tuotannolle on hyvä syntypaikkalajittelu: biohajoavat jätteet kuuluvat biojäteastiaan. Sekajätteen käsittely on kalliimpaa kuin lajiteltujen jakeiden, joten lajittelemalla oikein voi säästää sekä ympäristöä että kustannuksia.

Lisätietoja:

Ari Suomilammi, johtaja, kiertotalous, Gasum, p. 040 065 3351 ari.suomilammi@gasum.com

Jani Rajamäki, liiketoimintapäällikkö, Encore Ympäristöpalvelut, p.050 464 5122, jani.rajamaki@encorepalvelut.fi

Ympäristöystävällisemmät lahjapaketit fiksuilla valinnoilla ja kierrättämällä: tässä parhaat vinkit paketointimateriaalien valintaan ja kierrätykseen

Joulu on yhdessäolon juhlaa, johon kuuluu olennaisena osana lahjojen antaminen ja vastaanottaminen. Suunnittelemalla joululahjojen paketoimisen ja kierrättämisen etukäteen säästää ympäristöä pienellä vaivalla. Kotimainen Encore Ympäristöpalvelut on kerännyt yhteen parhaat vinkit ympäristöystävällisempien joululahjapakettien taikomiseen.

Pakkausmateriaalivalinnoilla voi vaikuttaa joululahjarumbassa syntyvän jätteen määrään. Tiedostava joulunviettäjä suunnittelee joululahjojen hankkimisen ja pakkaamisen niin, että jätteen sijasta syntyy kierrätettävää materiaalia.

Paketin kääreen lisäksi myös paketin sisältöön kannattaa kiinnittää huomiota: hyvä lahja vastaa lahjansaajan toiveeseen, on kestävä ja valmistettu materiaaleista, jotka tuotteen elinkaaren lopussa on mahdollista kierrättää.

Kierrätettävästä paperista saa aikaiseksi kauniita ja ympäristöystävällisiä paketteja

Kaikkein ympäristöystävällisin vaihtoehto on paketoida lahjat kierrätettäviin materiaaleihin. Esimerkiksi vanhat aikakauslehdet, puotipaperit, turistikartat tai kirjojen sivut voi kierrättää paperinkeräyksessä. Hyvä nyrkkisääntö on, että paperinkeräykseen kuuluu kaikki postilaatikon kautta tuleva paperi.

”Paperi on loistava materiaali, jonka kierrätys Suomessa on esimerkillistä: paperi kiertää noin viisi kertaa, mikä vähentää tarvetta uusille materiaaleille. Jotta paperi pysyy kierrossa, täytyy se tietenkin lajitella oikein. Kierrätetystä paperista valmistetaan muun muassa sanomalehti- ja pehmopaperia”, kertoo tuottajavastuupalveluiden johtaja Jari Tallbacka.

Pintavärjäyksen ja teippien vuoksi tavanomaiset lahjapaperit tulee käytettyinä laittaa energiajätteeseen tai sekajätteeseen. Lisäksi Encore Ympäristöpalvelut on koonnut kätevän listan lahjapaketteihin liittyviä kierrätysvinkkejä:

  • Jos saat pintavärjätyllä joululahjapaperilla paketoituja lahjoja, hyväkuntoinen joulupaperi kannattaa säästää ja käyttää uudestaan.
  • Käytä myös lahjakassit uudelleen. Ne kestävät hyvin käyttöä ja tuovat iloa myös seuraavalle lahjansaajalle.
  • Kartonkinen lahjapakkaus ja joulukalenteri kuuluvat kartongin keräyssäiliöön. Pakkausten ohella säiliö on tarkoitettu esimerkiksi maito- ja mehutölkeille, leivoslaatikoille, muro- ja keksipaketeille, paperipusseille ja -kasseille, talouspaperihylsyille, munakennoille ja kartonkisille juomapakkauksille.
  • Keräyspaperiastiaan kuuluu kaikki paperi, joka kotona tai työpaikalla tulee postiluukusta tai jaetaan postilaatikkoon. Astiaan kuuluvat sanoma- ja aikakauslehdet, mainosposti, esitteet ja muut vastaavat painotuotteet, pehmeäkantiset kirjat, värilliset ja värittömät kopiopaperit ja tulosteet, valkoiset piirustus- ja lehtiöpaperit, valkoisesta paperista tehdyt paperikassit ja kaikki kirjekuoret niin kodeissa kuin toimistoissakin.

 

Kuvan krediitit: Kaikki paketissa -blogi

Joulu lähestyy – muista tehdä tilaukset ajoissa

Itsenäisyyspäivä, joulunpyhät ja uusi vuosi lähestyvät, ja sesonki kasvattaa tarvetta ympäristöpalveluille. Jos tarvitset tietoturva-, jätehuolto- tai kuormalavapalvelua, muista tehdä tilaukset ajoissa. Ennakoimalla ehdit vielä saada toimituksen joulukuun aikana.

Useat juhlapyhät myös muuttavat keräysvälineiden säännöllisiä tyhjennysrytmejä, joten tyhjennys ei välttämättä tapahdu samana viikonpäivänä kuin normaalisti.

Toimistomme ja tuotantolaitoksemme ovat suljettuja 6.12. sekä 24.–26.12. Aatonaattona ja uudenvuodenaattona suljemme klo 14.00.

Kiitos yhteistyöstä, ja mukavaa joulun odotusta!

Tilaukset ja lisätietoja:

asiakaspalvelu@encorepalvelut.fi tai p. 010 800 190