Hyvää ja lämmintä kesää! – Asiakaspalvelumme tavoitat arkisin koko kesän

Asiakaspalvelumme palvelee koko kesän arkisin klo 8–16 numerossa 010 800 190 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@encorepalvelut.fi.

Juhannuksen aukioloajat
Huomioithan muutokset palveluajoissamme juhannuspyhinä. Asiakaspalvelumme palvelee torstaina 24.6. klo 14 asti ja on seuraavan kerran avoinna normaalisti ma 26.6.
Tuotantolaitoksemme sulkevat niin ikään ovensa to 24.6. klo 14. Lastaukset aloitetaan viimeistään klo 13.

Muista lajittelu
Jos siivoat työpöytäsi ennen loman alkua, muistathan lajitella pois heitettävät materiaalit oikeisiin keräysastioihin. Viimeisenä työpäivänä siivotessa kaikki työpöydän jätteet saattavat helposti päätyä samaan sekajäteastiaan. Oikein kierrätettynä jätteet pääsevät mahdollisimman tehokkaasti ja vastuullisesti kiertoon uusiksi raaka-aineiksi.
Muistathan myös käsitellä luottamukselliset ja salassa pidettävät materiaalit tietoturvallisesti. Jos olet etätyöskennellyt kotona, syntyneet tietoturvamateriaalit kannattaa viedä työpaikan tietoturva-astiaan.

Perehdytä kesätyöntekijät
Myös mahdolliset uudet kesätyöntekijät kannattaa perehdyttää yrityksen kierrätyspisteeseen ja kierrätyskäytäntöihin sekä muistuttaa tietoturvamateriaalin oikeanlaisesta käsittelystä.

Mukavaa kesää!

Haluatko mukaan sähköisen palvelukanavamme pilottiin?

Encore Ympäristöpalveluiden jätehuolto- ja tietoturva-asiakkaiden sähköisen palvelukanavan pilotti käynnistyy. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@encorepalvelut.fi. Pilottiin ovat tervetulleita Encore Ympäristöpalveluiden jätehuolto- ja tietoturva-asiakkaat.

Sähköisen palvelukanavan pilottiversiossa on mahdollista tehdä jätehuollon ja tietoturvan tyhjennyspyyntöjä. Palvelussa saat myös näkymän palveluihisi, sopimustietoihin ja jätehuollon perustason raportointiin. Portaaliin on tulossa myös yhteydenottokanava.

– Asiakkaamme ovat toivoneet sähköistä palvelukanavaa sekä asiakastyytyväisyyskyselyssä että keskusteluissa. Haluamme vastata asiakkaidemme toiveisiin. Pilottiversiosta saatu palaute on arvokasta palvelukanavan kehittämiselle, toteaa Encore Ympäristöpalveluiden palvelumyynnin johtaja Markus Närhi.

Pilotista saadun palautteen lisäksi sähköisen palvelukanavan kehittämisessä hyödynnetään vuoden 2020 asiakastyytyväisyyskyselyn vastauksia. Vastausten perusteella palvelukanavaan valmistellaan muun muassa mahdollisuutta tarkastella erilaisia jätehuollon raportteja ja tietoturvan tuhoustodistuksia.

Suurempi erä tuhottavia asiakirjoja tai muuta paperia? – Tilaa tietoturvamateriaalin tuhous

Varmista tietoturvamateriaalin tuhoaminen luotettavasti ja aukottomasti. Tietoturvapalvelumme täyttää EU:n GDPR-asetuksen ja Suomen tietosuojalain vaatimukset.

 

Pian koittavalla kesälomakaudella useissa organisaatioissa siivotaan arkistoja. Ennen lomia monet myös puhdistavat pöytänsä ylimääräisistä papereista. Salassa pidettävät, henkilötietoja sisältävät ja muut organisaation luottamukselliset materiaalit tulee elinkaarensa päätteeksi tuhota luotettavasti.

 

Tarjoamme tietoturvapalvelua yrityksille, eli tilataksesi palvelun tarvitset y-tunnuksen.

 

Vinkki: Ohjeista etätyöläiset, että luottamukselliset materiaalit tulee toimittaa työpaikan tietoturva-astiaan ennen kesälomaa.

 

Encore Ympäristöpalvelut siirtyy uusiutuvaan sähköenergiaan

Encore Ympäristöpalvelut on siirtynyt hankkimaan 100 %:sti uusiutuvaa sähköä tuotantoyksiköihinsä ja toimipisteisiinsä. Tammikuusta 2021 alkaen tämä vähentää Encore Ympäristöpalveluiden C02-päästöjä noin 993,2 tonnia vuodessa, mikä vastaa noin 426 auton vuosipäästöjä tai 6 390 990 ajettua kilometriä.

– Kokonaan uusiutuvaan sähköön siirtyminen on visiotamme tukeva askel kohti puhdasta tulevaisuutta. Tavoitteenamme on minimoida palveluidemme tuottamisesta syntyviä ympäristövaikutuksia, kertoo tuotannon ja materiaalikäsittelyn johtaja Mika Linden Encore Ympäristöpalveluista.

Encore Ympäristöpalveluille myönnetty uusiutuvan energian sertifikaatti todistaa, että Encore käyttää 100 % uusiutuvaa, alkuperämerkittyä Greene-sähköenergiaa. Encore Ympäristöpalveluiden hankkima sähköenergia on pohjoismaista ja tuotettu tuuli-, vesi- ja aurinkovoimalla. Sen alkuperä on todennettu eurooppalaisen Guarantee of Origin -järjestelmän mukaiseksi. Sähköenergian alkuperä rekisteröidään ja todennetaan Fingrid Oyj:n alkuperätakuujärjestelmässä.

Encore Ympäristöpalvelut on pitkäjänteisesti kehittänyt toimintaansa ja pyrkinyt vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia ISO-standardien mukaisen laatujärjestelmän puitteissa. Laatujärjestelmä on ollut Encorella käytössä jo vuodesta 1994. Järjestelmä täyttää ympäristöstandardin 14001 ja on osa Encore Ympäristöpalveluiden vastuullisuustyötä.

– Yksi laatujärjestelmämme mittareista on sähkönkulutus suhteessa käsittelemiemme kierrätysmateriaalien tonnimäärään. Viime vuosina sähkönkulutusta tonnia kohden ovat kuitenkin lisänneet käsiteltävien materiaalilajien aiempaa laajempi kirjo sekä kasvanut paalauksen tarve. Kierrätettävien materiaalilajien laajeneminen palvelee kiertotaloutta, ja uusiutuvalla sähköllä materiaalien käsittely on päästötöntä, toteaa Mika Linden.

Encore Ympäristöpalveluiden toimipaikoista kuusitoista on käyttänyt tammikuusta 2021 alkaen vain sertifioitua vihreää energiaa. Kolme jäljellä olevaa, Encoren oman sähkön hankinnan piirissä olevaa toimipaikkaa siirtyvät käyttämään vain vihreää sähköä sopimuskauden vaihtuessa vuodenvaihteessa 2022. CO2-päästöt vähenevät tällöin entisestään.

 

Lisätietoja:

Mika Linden, tuotannon ja materiaalikäsittelyn johtaja, Encore Ympäristöpalvelut, p. +358401636160, mika.linden@encorepalvelut.fi

 

Kauppakeskus Itiksessä vastuullinen jätehuolto pienentää kustannuksia ja hiilijalanjälkeä

Kauppakeskus Itis on pystynyt pienentämään toimintansa hiilijalanjälkeä ympäristötavoitteidensa mukaisesti yhteistyössä Encoren kanssa.

”Encore valikoitui Itiksen kumppaniksi kaksi ja puoli vuotta sitten, kun haimme kustannussäästöjä jätehuoltoomme laadusta tinkimättä”, sanoo Itiksen ylläpitopäällikkö Matias Lehtomäki.

”Huomasimme nopeasti, että Encore pystyi tehostamaan varsinkin kuljetuksiemme kustannuksia. Tehokkaammalla jätehuollolla on myös suora vaikutus hiilijalanjälkeemme BREEAM-ympäristöluokituksen vaatimuksen mukaisesti”, Lehtomäki jatkaa.

Itiksessä Encore kartoitti tarkasti kauppakeskuksen keräysastiat ja -puristimet. Kartoitustyöhön kuului tiivis yhteistyö kiinteistöhuollon ja jätepuristinvalmistajien kanssa. Asiantuntevalla työllä Itiksen jätehuolto on saatu optimoitua siten, että jätekuljetusten määrä pieneni 48 prosenttia Encoren ensimmäisenä kokonaisena Itiksen toimintavuonna 2019 vuoteen 2017 nähden. Kuljetusten määrän pienentämisen lähtökohtana on ollut oikean kokoiset keräysastiat, tehokas ajosuunnittelu ja jatkuva seuranta, jolloin keräysastiat on voitu tyhjentää täytenä mahdollisimman vähällä ajolla.

Lehtomäki kiittelee sujuvaa yhteistyötä Encoren kanssa. ”Yhteistyö Encoren kanssa on ollut suoraviivaista ja aktiivista. Saamme kaiken palvelun yhdeltä asiakasvastaavalta, jolloin toiveisiimme ja tarpeisiimme pystytään reagoimaan nopeasti”, Lehtomäki sanoo.

Toimiva jätehuoltopalvelu säästää niin kustannuksia kuin ympäristöäkin. Encore Ympäristöpalvelut tarjoaa keskikokoisille ja suurille yrityksille kattavan, asiakkaan yksilölliset tarpeet sekä ympäristön huomioivan kierrätyksen ja jätehuollon.

 

Kuva: Itiksen mediapankki

Pääsiäisen aukioloajat

Kiirastorstaina 1.4. tuotantolaitoksemme palvelevat klo 7.30−14.00. Pääsiäisen ajan 2.4.−5.4. tuotantolaitoksemme on suljettu.

Toimitathan purettavat kuormat 30 minuuttia ennen sulkemista purkuun ja lähtevät kuormat lastattavaksi 60 minuuttia ennen sulkemista. Suljemme portit 10 minuuttia ennen laitoksen sulkemisaikaa.

Huomioithan myös, että poikkeusolot ja pääsiäinen saattavat aiheuttaa kuljetuksissamme epäsäännöllisyyksiä lähiviikkoina.

Hyvää lähestyvää pääsiäistä!

Joululahjapaperia ei saa laittaa paperinkeräykseen

Joululahjat muistuttavat läheisiä heidän tärkeydestään. Lahjapaperi tekee lahjapaketista kauniin ja paketin avaaminen luo yllätyksen tuomaa iloa. Lahjan avaamisen jälkeen joululahjapaperin ja lahjan narujen paikka ei ole paperinkeräys vaan energia- tai sekajäte.

Lahjapapereita ei voi kierrättää paperinkeräyksessä niiden sisältämien painovärien ja teippien vuoksi. Pienillä kierrätysteoilla joulusta voi kuitenkin tehdä ekologisemman ja vähentää jätteiden määrää. Lahjapaperiin käärittyjen lahjojen paperi kannattaa irrottaa varovasti ja säästää käytettäväksi seuraavien lahjojen kääreenä. Myös koristenauhat kannattaa käyttää uudelleen. Käytetystä lahjapaperista voi myös askarella kauniita joulukoristeita.

Jos heität lahjapaperit pois, ne kuuluvat energia- tai sekajätteeseen. Myöskään kukkapaperit ja paperikassit eivät kuulu paperinkeräykseen. Niiden paikka on kartonginkeräys, jos ne ovat puhtaita ja kuivia. Hyväkuntoiset lahjakassit kannattaa käyttää uudelleen seuraavan lahjansaajan ilahduttamiseksi.

Kartonkiset joulukalenterit ja suklaakonvehtirasiat, joiden sisällä on muovinen tarjotin, voi kierrättää kartonginkeräyksessä, jos muovitarjottimen poistaa ja laittaa muovinkeräykseen.

Kaikki postiluukusta tuleva paperi kuuluu paperinkeräykseen

Keräyspaperin lajittelun perussääntö on, että kaikki postiluukusta tuleva paperi kuuluu paperinkeräysastiaan. Paperinkeräysastiaan kuuluvat sanoma- ja aikakauslehdet, mainokset ja esitteet sekä muut vastaavat painotuotteet, toimistopaperi ja kirjekuoret. Muovikääreisten aikakauslehtien tai mainoksien kääreet tulee poistaa.

Pehmopaperi eli talouspaperi sekä paperiset nenäliinat ja käsipyyhkeet eivät kuulu keräyspaperin joukkoon. Keräyspaperiastiaan laitetut pehmopaperit saattavat tehdä koko paperinkeräysastian sisällöstä kelpaamattoman kierrätettäväksi. Pandemia-aikana käytetyt paperinenäliinat tulee kierrättää sekajätteenä tartuntavaaran minimoimiseksi. Muutoin pehmopaperin voi kierrättää biojätteen joukossa.

Puhdas, oikein lajiteltu keräyspaperi hyödynnetään raaka-aineena, mikä säästää ympäristöä. Paperi voi kiertää noin viisi kertaa. Suomessa kotikeräyspaperin kierrätysaste on noin 85 prosenttia.

 

Lajittele paperinkeräykseen:
  • Sanoma- ja aikakauslehdet
  • Mainokset, esitteet, tuoteluettelot ja muut vastaavat painotuotteet
  • Toimistopaperi, kuten kopiopaperit ja tulosteet
  • Kirjekuoret
Paperinkeräysastiaan eivät kuulu:
  • Lajittele paperikassit kartonginkeräykseen, sillä ne ovat pakkauksia.
  • Jauhopussit tai muut vastaavat pakkaukset. Lajittele ne kartonginkeräykseen.
  • Joulupaperit tai muut lahjapaperit. Painovärien ja teippien takia lajittele nämä seka- tai energiajakeeseen.
  • Irrota kirjojen ja päällystettyjen vihkojen kannet ja lajittele ne energiajakeeseen. Sisäsivut voi laittaa keräyspaperiastiaan.
  • Metalli tai muovi, kuten kierrekantisten vihkojen keskiosa, tulee irrottaa. Vain vihkojen sivut voi laittaa keräyspaperiastiaan.
  • Biojäte. Jos paperi on likaantunut esimerkiksi kalanperkauksessa, se tulee lajitella energiajakeeseen.

Biojätteet biokaasuksi uuden Vantaalla sijaitsevan siirtokuormausaseman kautta

Encore Ympäristöpalveluiden pääkaupunkiseudun asiakkaiden biojätteet kulkevat jatkossa Vantaan Viinikkalan tuotantolaitoksen yhteyteen valmistuvan biojätteiden siirtokuormausaseman kautta. Gasumin rakennuttaman siirtokuormausaseman kapasiteetti vuodessa on 34 000 tonnia, josta voidaan jalostaa biokaasua noin 2 000 kaasuauton tankkiin. Biojätteen siirtokuormausasema valmistuu joulukuun loppuun mennessä 2020.

Encoren asiakkaiden biojätteiden kuljetuksessa siirtokuormausasemalle on mukana Encore Ympäristöpalveluiden tytäryhtiön uusi biokaasuauto. Kun kuorma kuljetetaan biokaasulla, kuljetuksen hiilijalanjälki jää 85 % prosenttia pienemmäksi verrattuna dieselkalustolla hoidettuun kuljetukseen.

– Olemme jo vuosia optimoineet asiakkaidemme jätteiden kuormapainoja ja tyhjennysvälejä niin, että kuljetukset ovat mahdollisimman täysiä. Turhien ajojen välttäminen auttaa sekä kuljetusten kustannusten että hiilijalanjäljen hallinnassa. Jätteiden kulkeminen biojätteistä valmistetulla biokaasulla vähentää kuljetustemme päästöjä entisestään, kertoo Jani Rajamäki Encore Ympäristöpalveluista.

Biokaasun tuotanto on ympäristön kannalta paras tapa hyödyntää biohajoava jäte, sillä siinä mahdollistetaan sekä uusiutuvan energian tuotanto että ravinteiden kierrätys. Biojätteistä jalostetaan osana biokaasun tuotantoprosessia luomulannoitteita paikallisten viljelijöiden tarpeisiin. Näin kiertoon saadaan myös biojätteen sisältämät arvokkaat ravinteet ja vähennetään teollisten väkilannoitteiden käyttöä pelloilla.

– Kiitos Gasumille siirtokuormausaseman rakennuttamisesta tuotantolaitoksemme yhteyteen. On hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä kiertotalousketjun toteutuksessa, Rajamäki toteaa.

Biojätteen siirtokuormausasemalle valmistuvat Vantaan Viinikkalaan omat erilliset tilat, joiden operoinnista Encore Ympäristöpalvelut vastaa. Encore käsittelee tuotantoyksikön muissa omissa tiloissaan eri kierrätysmateriaaleja.

Kierrätystavoitteiden saavuttamisessa jokaisella on tärkeä rooli, sillä edellytys biokaasun tuotannolle on hyvä syntypaikkalajittelu: biohajoavat jätteet kuuluvat biojäteastiaan. Sekajätteen käsittely on kalliimpaa kuin lajiteltujen jakeiden, joten lajittelemalla oikein voi säästää sekä ympäristöä että kustannuksia.

Lisätietoja:

Jani Rajamäki, liiketoimintapäällikkö, Encore Ympäristöpalvelut, 050 464 5122, jani.rajamaki@encorepalvelut.fi

Encorelle hyvä asiantuntija-arvio: jätehuoltokuljetukset biokaasuautoilla vaikuttava vastuullisuusteko

YK:n alaisuudessa toimivan Sustainable Energy for All organisaation asiantuntija Mikael Melin on arvioinut kahden biokaasuauton käyttöönoton Encore Ympäristöpalvelut -konsernin jätehuoltokuljetuksiin todella hyväksi vastuullisuusteoksi.

Arviossaan Melin toteaa, että paikallisella kiertotalousketjulla, jossa jätteitä käytetään jätekuljetusten polttoaineena, Encore viitoittaa kuljettamista oikeaan suuntaan. Polttoaineiden päästöjen vähentämisellä on planeetan kannalta isot mahdollisuudet, sillä maailmanlaajuisesti kuljettaminen aiheuttaa lähes neljänneksen energiaan liittyvistä hiilidioksidipäästöistä. Melinin arvioon voi tutustua tarkemmin Planet Companyn sivuilla. Planet Company julkaisee yritysten vaikuttavia vastuullisuustekoja. Planet Companyn sivuilta sekä alta löytyy kuvaus arvioidusta teosta, eli biojätteistä valmistetulla biokaasulla kulkevista jätehuoltokuljetuksista.

Jätehuoltokuljetuksia biokaasuautoilla

Encoren Ympäristöpalveluiden jätehuoltokuljetuksista osa kulkee biojätteistä valmistetulla biokaasulla. Konsernin tytäryhtiö Hämeen Kuljetuspiste otti käyttöön kaksi kaasuautoa keväällä 2020.

Teon tarkoitus:

Encore Ympäristöpalveluiden kierrätys ja jätehuoltopalvelun asiakkaiden toiminnassa syntyvät ylimääräiset materiaalit pääsevät hyötykäyttöön materiaaleina tai energiana mahdollisimman ekologisesti. Encore on jo vuosia optimoinut asiakkaidensa jätteiden kuormapainoja ja tyhjennysvälejä niin, että kuljetukset ovat mahdollisimman täysiä. Turhien ajojen välttäminen auttaa sekä kuljetusten kustannusten että hiilijalanjäljen hallinnassa. Jätteiden kuljettaminen biokaasulla perinteisen polttoaineen sijaan pienentää kuljetusten hiilijalanjälkeä jopa 90 prosenttia.

Teon tulokset:

Biokaasun käyttö autoissa perinteisen polttoaineen sijaan vähentää auton hiilidioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia. Hämeen Kuljetuspisteen kahdella biokaasuautolla tämä tarkoittaa yhteensä keskimäärin 70 tonnia pienempiä hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Lahdessa kaasulla liikkuva jäteauto liikennöi kaupungin keskustassa, jossa liikkuu auton ajoaikaan paljon ihmisiä. Biokaasun ansiosta auton lähipäästöt ovat erittäin pienet.  Kilometrejä sillä ajetaan vuodessa keskimäärin 40 000. Pääkaupunkiseudulla ajavan vaihtolava-auton toiminta-alue on laaja ja kilometrejä kertyy keskimäärin 70 000–80 000 kilometriä vuodessa.

Teon toteutustapa:

Uuden kuljetuskaluston hankinnan tullessa ajankohtaiseksi vertailtiin eri vaihtoehtojen ympäristövaikutuksia. Biokaasuautojen hankintaan päädyttiin, koska verrattuna aiempiin dieselkäyttöisiin ajoneuvoihin kaasuautoilla ajetuista kuljetuksista syntyy jopa 90 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Biokaasua valmistetaan muun muassa Encore Ympäristöpalveluiden asiakkaiden biojätteistä. Kun jäteauto kulkee biojätteistä valmistetulla biokaasulla, toteutuu kotimainen kiertotalousketju.

Mittaritieto:

Hämeen Kuljetuspisteen kahden biokaasuauton ansiosta Encoren asiakkaiden hiilijalanjälki pienenee keskimäärin 70 tonnia vuodessa. Päästövähennys tulee toteutumaan vuosittain vuodesta 2020 alkaen.

Encore Ympäristöpalveluiden ulkoisessa auditoinnissa ei havaittu poikkeamia

Encore Ympäristöpalveluissa on suoritettu ulkoinen auditointi 9.–13.11.2020. Auditointi koski ISO 9001 laadunhallintajärjestelmää, ISO 14001 ympäristöjärjestelmää sekä ISO 45001 työterveyden ja työturvallisuuden johtamisjärjestelmää. Ulkoisessa auditoinnissa ei havaittu poikkeamia.

ISO-standardien mukainen laatujärjestelmä on ollut Encore Ympäristöpalveluissa käytössä jo vuodesta 1994.  Kyseessä on sertifioitu johtamisjärjestelmä, joka täyttää ISO:n laatu-, ympäristö-, työterveys- ja työturvallisuusstandardit.

Lisätietoja: tuotantopäällikkö Ari Aalto, ari.aalto@encorepalvelut.fi