Koulut ja päiväkodit

Opetusta tukevaa, kivaa lisämateriaalia luokkaasi ja ryhmääsi

Ohjeet, julisteet ja muut aineistot ovat vapaasti käytössäsi, ole hyvä.

Juliste: Paperin kiertokulku

Lataa Paperin kiertokulku -juliste materiaaliksi!

Miten sanomalehtipaperi syntyy ja mitä papereita voi viedä paperinkeräysastioihin? Reuhurinteen lapset ja hahmot tietävät – ja niin tiedät sinäkin, kun tulostat itsellesi julisteen alla olevista linkeistä. Jos laitat sen huoneesi seinälle, voivat äiti ja isäkin vähän hioa osaamistaan.

Reuhurinne-Paperin-kiertokulku-juliste
Avaa, tallenna tai tulosta juliste 

 

Puuhakirja Operaatio Kierrätyksestä

Julkaisimme alkuvuodesta 2017 yhdessä Otavan kanssa alakoululaisille suunnatun puuhakirjan. Kirjan suosio ylitti kaikki odotuksemme ja puuhakirja on nyt valitettavasti loppu.

Kansi nettiin

Lajitteluohjeet

Mihin postikortit tai paksut ruskeat paperikassit oikein kuuluukaan laittaa? Lajittele keräyspaperi ja -kartonki oikein niin säästät rahaa ja luontoa. Kaikki paperi, joka tulee postiluukusta tai -laatikosta, kelpaa paperikierrätykseen. Kaupasta hankittavat pahviset tuotepakkaukset sopivat keräyskartongin joukkoon.

Paperien-lajitteluohje-2011

Me haluamme auttaa sinua jätepaperin, pahvin ja kartongin lajittelussa. Avaa, tallenna tai tulosta keräyspaperin lajitteluohje.

Video: Miten paperinkeräys ja kierrätys toimivat?

Katso tästä paperinkeräyksen esittelyvideo, jossa kerrotaan kuinka sinunkin kodissasi syntyvät roskat ja jätteet jatkavat matkaansa kierrätyksessä.

 

Lisää materiaalia

Löydät lisää julkaisuja, esitteitä ja videoita julkaisut-sivultamme.