Muutos pakkausten aluekeräyksessä 1.1.2016 alkaen

Kuluttajapakkauksia (kartonki, metalli, lasi ja muovi) koskevat jätelain säännökset astuvat voimaan 1.1.2016. Tämä aiheuttaa merkittäviä muutoksia alueellisissa keräyspisteissä.

Paperinkeräys Oy:n toiminta kartongin aluekeräyksessä päättyy 31.12.2015. Poistamme keräyspisteiltä omistuksessamme olevat kartongin aluekeräysvälineet, mutta osan välineistä jää vuokravälineiksi RINKI Oy:lle 31.3.2016 asti. Välineissä olevien opastetarrojen ja yhteystietojen päivittämisestä vastaa RINKI Oy.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on taho, joka vastaa 1.12016 alkaen kuluttajapakkausten eli myös kartongin aluekeräyksestä (pisteet, keräysvälineet ja tyhjennykset). RINKI on myöhässä suunnitellusta keräysuudistuksen aikataulusta. Siksi muutos aiheuttaa mahdollisesti häiriöitä keräyspisteillä.

Paperinkeräys Oy ei voi 31.12.2015 jälkeen vaikuttaa pakkausten keräykseen tai keräyksessä mahdollisesti esiintyviin häiriöihin. Kunnalliset jätelaitokset täydentävät RINKI-keräystä eri laajuisesti alueillaan.

Paperin aluekeräys

Keräyspaperin kuluttajakeräyksessä ei tapahdu muutoksia. Kotikeräyspaperin aluekeräysvälineet ja tyhjennykset jatkuvat Paperinkeräys Oy:n operoimina. Jatkamme paperinkeräystä toistaiseksi myös pisteillä, joista Paperinkeräys Oy:n kartonginkeräys päättyy. Pakkausten keräysuudistus aiheuttaa mahdollisesti häiriöitä myös kotikeräyspaperin keräämiseen. Asiakaspalvelumme auttaa ja vastaa kysymyksiin kotikeräyspaperiin liittyvissä asioissa. Pakkauksiin liittyvissä asioissa välitämme yhteydenotot pakkauskeräyksestä vastuullisille tahoille.

Yhteydenotot

Kartongin, lasin, metallin ja muovin aluekeräys: http://rinkiin.fi/kotitalouksille

Paperinkeräys: allekirjoittanut ja https://encorepalvelut.fi//yhteystiedot/asiakaspalvelu

 

Hyvin toimineesta yhteistyöstä pakkausten keräyksessä kiittäen,

Paperinkeräys Oy

Tatu Savolainen
Aluetiimipäällikkö