13.6.2017
Blogi: Henna Lindberg

Niin inhimillinen, ja siksi niin kaamea moka

Aika ennen kesälomaa on ainakin minulle tavattoman kiireistä. Kun vihdoin kaikki velvoitteet on saatu jotenkuten kuosiin, tekisi mieli vielä siivota epämääräisen pölyn ja papereiden peittämä työpiste. Ja tuo pöytään nojaava tietokonelaukku, josta de facto nousee ainakin muutama poisheitettävä ja usein hyvin luottamuksellinen paperi.

Mitä tekee tyyppi-ihminen? Repäisee asiakirjat neljään osaan ja viskaa paperinkeräyslaatikkoon. Kierrätystä, jaloa ja arvokasta, hän ajattelee. Ja jos turhaa paperia on enemmän, on viisainta pysäköidä silppurin eteen ja painaa napista. Konehan hoitaa loput. Paitsi jos se tukkeutuu. No, silppuaminen ei kyllä mielestäni ole edes enää 2000 lukua.

Tyypilliseen kesäsiivouspulmaan löytyy helpompikin ratkaisu. Lukollinen säiliö, jonka aukosta tiputat paperit ja mapit sellaisenaan. Mitään muuta ei sinun tarvitse tehdä.

Viimeistään nyt kesäkuussa tulisi muistaa yksi hyvin iso muutos, joka koskee henkilötietoja sisältävän aineiston käsittelyä. Olet kenties jo kuullutkin EU:n tietosuoja-asetuksesta, joka astuu voimaan toukokuussa 2018? Se velvoittaa sinutkin pohtimaan, täytätkö omalla toiminnallasi asetuksen vaatimat velvoitteet. Jos et, ovat sanktiot mittavan isot.

Kannattaa opetella uudet tavat jo nyt. Tee nopea inventaario ja katso salkkuusi. Mitä sensitiivistä tietoa sisältävää aineistoa sieltä löytyy?

Tietosuoja-asetuksen noudattaminen on vain yhden klikkauksen päässä. Tilaa Encore Tietoturvapalvelu täältä! Katso myös aiheesta kertova vlogini.

Jos olet vielä epävarma asetuksen tuomista muutoksista, niin lataa maksuton oppaamme täältä.

Henna Lindberg
asiakaspäällikkö
Encore Palvelut