Lauhtuva pakkanen helpottaa keräyspaperin keräystä

Kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluja valtakunnallisesti tarjoava Paperinkeräys kertoo, että viime viikkojen kireä pakkanen on hidastanut keräyspaperiastioiden tyhjentämistä. Kovimmilla pakkasilla autot ovat toimintakykynsä rajoilla, mikä saattaa aiheuttaa viiveitä tyhjennysrytmiin.

”Teemme aina parhaamme keräyssäiliöiden tyhjentämisen eteen. Nyt kelit ovat taas lauhtumassa, mikä helpottaa työtämme, operatiivinen päällikkö Tatu Savolainen Paperinkeräyksestä sanoo.

Pakkausjätteen keräysvastuut muuttuivat vuoden vaihteessa

Pakkausjätteen keräyksestä on vastannut 1.1.2016 alkaen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Pakkausjätteellä tarkoitetaan tässä yhteydessä kotitalouksissa syntyvää pakkausjätettä: esimerkiksi viili-, jogurtti- ja ketsuppipurkkeja sekä metallisia ja lasisia ruuan säilytyspurkkeja.

Paperinkeräys Oy ei vastaa enää pakkausjätteen keräyksestä, eikä niitä varten rakennetuista ekopisteistä. Muutos liittyy uuteen pakkausjäteasetukseen, mikä vaatii pakattuja tuotteita maahantuovat kaupan ja teollisuuden yritykset vastaamaan näiden tuotepakkausten asianmukaisesta keräyksestä. Aiemmin kunnat vastasivat pakkausmateriaalin keräyksestä, ja Paperinkeräys Oy oli usean kunnan kumppani keräyksen käytännön järjestämisessä.

”Pakkausjätteelle tarkoitetut ekopisteet ovat joko samoja kuin aiemmin, toisin sanoen ne löytyvät tutuista paikoista pääasiassa kauppojen pihoilta ja taajama-alueilta. RINKI on myös rakentanut uusia ekopisteitä ja rakentaa niitä edelleen. Vanhoissa pisteissä on vielä osittain Paperinkeräyksen keräysvälineet ja niissä Paperinkeräyksen tarrat. Keräysvälineet ovat RINGILLÄ vuokralla, kunnes RINKI saa toimitettua pisteisiin omat keräysvälineensä. Keräysvälineiden tarrojen päivittämisestä siirtymäajalla vastaa RINKI”, Paperinkeräyksen operatiivinen päällikkö Savolainen kertoo.

Savolainen muistuttaa, että vastuu pakkausjätteen ekopisteen siisteydestä ja tyhjennyksestä on nyt RINKI Oy:llä. RINKI on kuitu-, lasi-, metalli-, muovi- ja puupakkausten tuottajayhteisöjen valtuuttama organisaatio.

 

Lisätietoja:

operatiivinen päällikkö Tatu Savolainen, Paperinkeräys Oy

puh: 050 555 5210

tatu.savolainen@paperinkerays.fi

www.paperinkerays.fi