Usein kysytyt kysymykset

Miten valitsen oikean Encore-palvelun?

Sinun ei tarvitsekaan valita, vaan me teemme sen puolestasi. Useimmilla organisaatioilla on monenlaisia jätteitä, ja niiden järkevimmän keräystavan ja syklin hahmottaminen on meidän ammattitaitoa. Lajittelukoulutukset ja henkilöstön opastaminen paikan päällä ovat myös hyvin suosittuja yhteistyön muotoja Encore-asiakkaiden kanssa.

Tarjoamme aina tilanteeseen sopivimman jätehuollon paketin. Voit ottaa meihin yhteyttä monella tapaa, joko puhelimitse asiakaspalvelun tai vaihteen kautta. Huoletonta on myös kuvata tarpeesi Asiakasnetti-kanavassa, joka on juuri sinulle suunniteltu sähköinen asiointikanava.

Miten keräätte jätettä, kun teitä ei näy oikein missään?

Toimimme ympäri Suomea: Oulussa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä, Kouvolassa, Lahdessa, Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Rovaniemellä, Seinäjoella, Vaasassa ja Porissa.

Keräämisen hoitaa 250 kuljetusliikkeen keräysautoa. Nämä autot näkyvät kullakin paikkakunnalla omilla tunnuksillaan.

Miksi teillä ei ole omia keräysautoja?

Siinä se ero onkin. Me olemme logistiikkayritys, joka johtaa tiedolla, ei ajokilometreillä: Toimintamallimme poikkeaa perinteisestä jäteyhtiöstä, jonka bisneksen ydin on jätteiden kerääminen omilla jäteautoilla. Me taas optimoimme jätesäiliöiden tyhjennysrytmin ja minimoimme turhat ajot. Tehtävänämme on saada täydet jätesäiliöt tyhjennettyä ajallaan ja vietyä jäte tehokkaaseen käsittelyyn mahdollisimman lähelle jätteen syntypaikkaa. Siksi meillä on 21 tuotantoyksikköä, mihin autot tuovat jakeet ja missä jakeet käsitellään. Tavoitteena on saada jätteestä uutta raaka-ainetta, vaikkapa paperiteollisuudelle.

Koska jätteenkeruu tapahtuu autolla, on tärkeää varmistaa, että kuormitamme ympäristöä niin vähän kuin mahdollista. Se hoituu parhaiten osaavien kuljetuskumppanien avulla. Encore Ympäristöpalvelut ei ole koskaan ollut kuljetusyritys, jolla olisi ollut iso määrä omia autoja. Osaamisemme tulee jakeiden resurssiviisaassa käsittelyssä, ei autolla ajelusta.

Keräättekö myös kotitalouksien jätteitä?

Pääsääntöisesti emme kerää kotitalouksien sekajätettä. Tätä muuten kutsutaan paikkakunnasta riippuen kuivajätteeksi tai kaatopaikkajätteeksi. Pihoilta keräämme yleensä ainoastaan paperinkeräyslaatikkoon tiputetun kotikeräyspaperin.

Lisäksi meidän työkenttää ovat kauppakeskusten ja markettien ekopisteet, eli suuret eri jätejakeiden keräyslaatikot. Siis paikat, jonne kuluttaja voi tuoda lajittelemansa jätteet, esimerkiksi keräyspaperin sekä sähkö- ja elektroniikkaromun.

Ekopisteiden lisäksi keskitymme kauppakeskusten, toimistojen, painotalojen, teollisuuslaitosten ja markettien takapihoille. Toisin sanoen keräyslaatikoihin, jonne liikkeiden työntekijät ja siivoojat lajittelevat työpaikallaan syntyvän jätteen.

Tärkeä työympäristö meille ovat myös toimistot, mistä haemme pois heitetyn toimistopaperin. Merkittävä osa paperista on luottamuksellisia asiakirjoja tai vanhoja mappeja, jotka haemme ja tuhoamme turvallisesti omissa tuotantoyksiköissämme.

Katukuvassa näkyy välillä teidän omia autoja. Mitä ne ovat?

Osassa autoista näkyvät meidän teippauksemme, vaikka autot omistavat kuljetuskumppanit. Lisäksi autoteippaus on tietenkin hyvin tehokas tapa kertoa siitä, keitä me olemme ja mitä me teemme.

Miten kuormalavat liittyvät liiketoimintaanne?

Liiketoimintaamme on eri jätejakeiden tehokas ja ekologinen kierrätys. Kuormalava on puupakkaus ja siksi mitä parhain osa palveluitamme. Lavaa voi käyttää useaan otteeseen. On ikävää nähdä, miten kovin monen kaupan takapihalla lojuu puoliksi poiskäytettyjä lavoja tuulessa ja sateessa, vaikka ne voisi pienellä korjauksella ottaa uudestaan käyttöön.

Mitä teette kuormalavojen kanssa?

Noudamme rikkinäiset tai kokonaan käytöstä poistetut lavat lavakeskukseemme. Siellä ne joko kunnostetaan, myydään tai vuokrataan takaisin käyttöön, tai hävitetään asianmukaisesti. Käytännössä liian huonokuntoiset lavat viemme polttoon, mistä niistä tuotetaan lämpöenergiaa.

Minkä alan asiantuntijoita teillä on töissä?

Kuten missä tahansa suuremmassa yrityksessä, on meillä hyvin monen alan asiantuntijoita: teknisen tai kaupallisen taustan osaajia, ympäristö- ja teollisuuden osaajia. Meille hakevat ne, jotka haluavat olla mukana kehittämässä kiertotaloutta ja kierrätystä resurssiviisaaseen suuntaan.