Paperinkeräys

Taloyhtiöt, yritykset ja aluekeräyspisteet: paperinkeräys sujuu kauttamme helposti. Lajittele keräyspaperi oikein, ja paperi saa uuden elämän raaka-aineena.

Järjestämme kaupunkialueilla isojen taloyhtiöiden paperinkeräyksen kiinteistökohtaisesti. Jätelain mukaan taloyhtiöllä on velvollisuus järjestää keräysväline ja -paikka paperin talteenottoa varten. Hoidamme keräysastian tyhjentämisen ja materiaalin kierrättämisen.

Meillä on myös ympäri Suomen tuhansittain aluekeräyspisteitä, joissa paperin kierrättäminen hoituu kätevästi. Keräyspisteet sijaitsevat taajamissa ja palvelukeskittymissä, kuten kauppojen yhteydessä. Lähimmän aluekeräyspisteesi voit tarkastaa täältä.

Näin paperinkeräys toimii

Miten paperi kannattaa lajitella? Mitä paperista valmistetaan? Katso animaatio:

Lue lisää lajittelusta ja lajittele keräyspaperi oikein.

Encore Ympäristöpalvelut vastaa keräyspaperin talteenotosta ja materiaalin kierrättämisestä Suomen Keräyspaperin Tuottajayhteisön operaattorina.

Haluatko liittyä paperin tuottajayhteisöön?

Paperia valmistavat ja maahantuovat yritykset sekä painotuotteita maahantuovat yritykset ovat tuottajavastuullisia. Lue lisää ja liity tuottajayhteisöön Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisön sivulta.

Siirry Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisön sivuille
keräyspaperia

Paperi kiertää keskimäärin viisi kertaa uuden paperin raaka-aineeksi.

75 %

on määritelty kierrätysasteeksi markkinoille saatettujen keräyskelpoisten papereiden bruttomäärästä.

85 %

oli vuonna 2019 keräyskelpoisten papereiden kierrätysaste.

Ajankohtaista