Paperinkeräys

Lajittele paperinkeräykseen sanoma- ja aikakauslehdet, mainokset ja muu postiluukun kautta tuleva paperi.

Tuottajavastuulla tarkoitetaan tuottajan velvollisuutta huolehtia markkinoille luovuttamiensa tuotteiden ja niistä syntyvän jätteen uudelleenkäytön, hyödyntämisen ja muun jätehuollon järjestämisestä sekä tästä aiheutuvista kustannuksista. Paperia valmistavat ja maahantuovat yritykset sekä painotuotteita maahantuovat yritykset ovat tuottajavastuullisia.

Tuottajayhteisö hoitaa lain vaatimat tuottajavastuuseen liittyvät velvoitteet paperin tuottajien puolesta. Paperin tuottajayhteisöt voivat tehdä sopimuksia operaattoreiden kanssa kotikeräyspaperin keräämiseksi. Encore Ympäristöpalvelut toimii Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisön operaattorina. Järjestämme paperinkeräystä niin taloyhtiöille, yrityksille kuin aluekeräyspisteiden kautta.

Aluekeräyspisteet sijaitsevat taajamissa ja palvelukeskittymissä, kuten kauppojen yhteydessä.

Lisätietoa paperinkeräyspisteistä >>

Keräyspaperin kierrätys

Keräyspaperin kierrätys on helppoa: hyvä muistisääntö on, että kaikki postiluukusta tullut paperi kuuluu paperinkeräykseen. Sen sijaan esimerkiksi paperikassi on nimestään huolimatta pakkaus, ja se kierrätetään kartonginkeräyksessä. Lue vinkit keräyspaperin lajitteluun ja tulosta lajitteluohje.

Paperin kierrätys – hyvä muistisääntö on, että kaikki postiluukusta tullut paperi, kuten sanoma- ja aikakauslehdet kuuluvat paperinkeräykseen.

Tiesitkö, että yrityksemme toimi aiemmin nimellä Paperinkeräys Oy?

Opetimme suomalaiset kierrättämään paperia 1940-luvulla. Tutustu paperinkeräyksen historiaan ja yrityksemme tarinaan. Lue lisää >>

Haluatko liittyä paperin tuottajayhteisöön?

Paperia valmistavat ja maahantuovat yritykset sekä painotuotteita maahantuovat yritykset ovat tuottajavastuullisia. Lue lisää ja liity tuottajayhteisöön Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisön sivulta.

Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisö

Paperi kiertää keskimäärin viisi kertaa uuden paperin raaka-aineeksi.

85 %

on määritelty kierrätysasteeksi markkinoille saatettujen keräyskelpoisten papereiden bruttomäärästä.

89 %

oli vuonna 2021 keräyskelpoisten papereiden kierrätysaste.