Paperinkeräys

Lajittele paperinkeräykseen sanoma- ja aikakauslehdet, mainokset ja muu postiluukun kautta tuleva paperi. Tarjoamme paperinkeräystä niin taloyhtiöille, yrityksille kuin aluekeräyspisteiden kautta.

Alan asiantuntemuksestamme kertoo, että olemme toimineet aiemmin myös nimellä Paperinkeräys Oy – opetimme suomalaiset kierrättämään paperia jo 1940-luvulla.

Paperinkeräys sujuu kauttamme helposti: tyhjennämme veloituksetta taajama-alueilla sijaitsevien kerros- ja rivitalojen paperinkeräysastiat.

Lue lisää taloyhtiöiden paperinkeräyksestä >>

Voit toimittaa keräyspaperin myös ympäri Suomea sijaitseviin paperinkeräyspisteisiin. Aluekeräyspisteet sijaitsevat taajamissa ja palvelukeskittymissä, kuten kauppojen yhteydessä.

Lisätietoa paperinkeräyspisteistä >>

Näin paperinkeräys toimii

Miten paperi kannattaa lajitella? Mitä paperista valmistetaan? Katso animaatio, miten paperin kierrätys Suomessa toimii:

Keräyspaperin kierrätys

Keräyspaperin kierrätys on helppoa: hyvä muistisääntö on, että kaikki postiluukusta tullut paperi kuuluu paperinkeräykseen. Sen sijaan esimerkiksi paperikassi on nimestään huolimatta pakkaus, ja se kierrätetään kartonginkeräyksessä. Lue vinkit keräyspaperin lajitteluun ja tulosta lajitteluohje.

Encore Ympäristöpalvelut vastaa keräyspaperin talteenotosta ja materiaalin kierrättämisestä Suomen Keräyspaperin Tuottajayhteisön operaattorina.

Paperin kierrätys – hyvä muistisääntö on, että kaikki postiluukusta tullut paperi, kuten sanoma- ja aikakauslehdet kuuluvat paperinkeräykseen.

Tiesitkö, että yrityksemme toimi aiemmin nimellä Paperinkeräys Oy?

Opetimme suomalaiset kierrättämään paperia 1940-luvulla. Tutustu paperinkeräyksen historiaan ja yrityksemme tarinaan. Lue lisää >>

Haluatko liittyä paperin tuottajayhteisöön?

Paperia valmistavat ja maahantuovat yritykset sekä painotuotteita maahantuovat yritykset ovat tuottajavastuullisia. Lue lisää ja liity tuottajayhteisöön Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisön sivulta.

Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisö

Paperi kiertää keskimäärin viisi kertaa uuden paperin raaka-aineeksi.

85 %

on määritelty kierrätysasteeksi markkinoille saatettujen keräyskelpoisten papereiden bruttomäärästä.

89 %

oli vuonna 2021 keräyskelpoisten papereiden kierrätysaste.

Ajankohtaista