Tietosuojajäte ja yrityksen tietoturva

Varmista yrityksesi luottamuksellisten papereiden, kovalevyjen ja muun tietosuojajätteen luotettava ja dokumentoitu tuhoaminen. Yritysten tietoturvapalvelumme hoitaa tietoturvajätteidesi tuhoamisen.

Löydät tietoturvapalvelumme jatkossa Stena Confidential -brändillä. Tutustu jo nyt uusiin verkkosivuihin. Brändin päivityksestä enemmän uutisissa.

Tietoturvapalvelumme täyttää EU:n GDPR-asetuksen ja Suomen tietosuojalain vaatimukset.

Yritysten tietoturva – tuhottavat tietosuojajätteet:

  • luottamukselliset ja salassa pidettävät paperit, kuten kirjanpitoaineisto, arkistot, asiakirjat, sopimukset, laskut ja kaikki henkilötietoja sisältävät materiaalit
  • sähkö- ja elektroniikkaromu eli SER, kuten käytöstä poistetut tietokoneet, kovalevyt, läppärit, tulostimet serverit ja muut laitteet sekä sähköiset tallennusvälineet (cd:t, usb-muistit, varmennenauhat, dvd:t ja vastaavat)
  • tuotekehitysaineistot, prototyypit, vanhat brändätyt materiaalit, myyntipakkaukset ja työvaatteet. 

Todistus asiakirjojen, kirjanpitoaineiston, arkistojen ja muun tietosuojajätteen tuhoamisesta

Käsittelemme tietosuojajätteen luotettavasti ja todennettavasti. Tietoturva-astiat yksilöivä tekniikka tekee koko prosessista seurattavan ja dokumentoidun.

Toteutamme kaikki vaaditut turvatasot ja palakoot DIN 66399 -standardin mukaisesti. Esi-merkiksi paperin osalta standardipalakoko on P-3. Kovalevyt paloitellaan leikkaamalla tasoon H3 ja muu aineisto tuhotaan murskaamalla.

Kun materiaalit on tuhottu, voit tulostaa portaalistamme materiaalien käsittelystä todistuksen, joka täyttää EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset. 

Tutustu tarkemmin todennettavaan ja dokumentoituun tapaamme käsitellä ja tuhota tietosuojajäte >>

Yrityksen tietoturvapalvelut tarpeidesi mukaan

Räätälöidyt tietoturvaratkaisut vaativiin kohteisiin

Yritysten tietoturvapalveluidemme pitkäaikaisiin asiakkaisiin kuuluvat erityisesti laajat ja vaativat kohteet, kuten vakuutusyhtiöt, pankit ja terveydenhuollon toimijat. Nämä kohteet käynnistyvät alkukartoituksella. Palveluun sisältyy sähköinen asiointi ja tarvittaessa henkilökohtainen tuki. 

Pyydä tarjous >>

Tilaa yritykselle tietoturva-astia

Toimistoissa yleisin ratkaisu on säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa tyhjennettävä 240 litran tietoturva-astia paperille. Säännöllinen rytmi varmistaa, että fyysinen tietoturva toteutuu ilman erillistä vaivaa. Yhä useammat haluavat toimistoonsa myös samalla kertaa tyhjennettävän astian sähkö- ja elektroniikkaromulle, kuten tietokoneen kiintolevyille.

Säännöllinen tyhjennysrytmi on tilauksesta tehtävää tyhjennystä edullisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Säännöllinen rytmi mahdollistaa ajosuunnittelun niin, että samalla suunnalla sijaitsevat astiat on mahdollista tyhjentää kerralla.

Pyydä tarjous >>

Arkistojen tuhoaminen ja muut kertaluonteiset palvelut

Arkistojen tuhoamisessa materiaalia syntyy paljon kertaluontoisesti. Autamme mitoittamaan oikean määrän tietoturva-astioita, ohjeistamme tarvittaessa lajittelussa, toimitamme tietoturva-astiat etukäteen ja noudamme ne sopimuksen mukaan. Lopuksi voit tulostaa portaalistamme tuhoamistodistuksen.

Pyydä tarjous >>

Paperin tuhoaminen – pienet määrät ja yksityishenkilöt

Jos tietosuojajätettä syntyy vain ajoittain ja pieniä määriä tai etsit ratkaisua kotitalouden tai yksityishenkilön papereiden tuhoamiseen, voit toimittaa tietoturvamateriaalit suoraan toimipisteeseemme. Kun toimitat materiaalit itse, maksat vain käsittelystä.

Hinnasto ja ohjeet tietoturvamateriaalien toimitukseen suoraan toimipisteeseen >>

Yrityksen tietoturva ja tietosuojajätteen kierrätys

Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen raaka-aineena vähentää tarvetta uusien luonnonvarojen käyttöönotolle.  Esimerkiksi tuhotun tietoturvapaperin toimitamme pääosin kotimaassa pehmopaperin, eli wc- ja talouspaperin, raaka-aineeksi. Encoren toiminnalla on tätä kautta positiivinen ilmastovaikutus, eli positiivinen hiilikädenjälki.

Vuonna 2020 Encoren toiminnan hiilikädenjälki oli yli 26 kertaa suurempi kuin toiminnasta syntyvät päästöt.  Kehitämme jatkuvasti toimintaamme päästöjen vähentämiseksi. Käytämme tuotantolaitoksissamme uusiutuvaa sähköä ja teemme työtä kuljetuspäästöjen vähentämiseksi.

Prosec

Tietoturvapalvelumme on aiemmin toiminut nimellä Prosec. Monista tietoturva-astioistamme löytyykin teksti Prosec.