20.04.2021

Encore Ympäristöpalvelut siirtyy uusiutuvaan sähköenergiaan

Encore Ympäristöpalvelut on siirtynyt hankkimaan 100 %:sti uusiutuvaa sähköä tuotantoyksiköihinsä ja toimipisteisiinsä. Tammikuusta 2021 alkaen tämä vähentää Encore Ympäristöpalveluiden C02-päästöjä noin 993,2 tonnia vuodessa, mikä vastaa noin 426 auton vuosipäästöjä tai 6 390 990 ajettua kilometriä.

metsätie

– Kokonaan uusiutuvaan sähköön siirtyminen on visiotamme tukeva askel kohti puhdasta tulevaisuutta. Tavoitteenamme on minimoida palveluidemme tuottamisesta syntyviä ympäristövaikutuksia, kertoo tuotannon ja materiaalikäsittelyn johtaja Mika Linden Encore Ympäristöpalveluista.

Encore Ympäristöpalveluille myönnetty uusiutuvan energian sertifikaatti todistaa, että Encore käyttää 100 % uusiutuvaa, alkuperämerkittyä Greene-sähköenergiaa. Encore Ympäristöpalveluiden hankkima sähköenergia on pohjoismaista ja tuotettu tuuli-, vesi- ja aurinkovoimalla. Sen alkuperä on todennettu eurooppalaisen Guarantee of Origin -järjestelmän mukaiseksi. Sähköenergian alkuperä rekisteröidään ja todennetaan Fingrid Oyj:n alkuperätakuujärjestelmässä.

Encore Ympäristöpalvelut on pitkäjänteisesti kehittänyt toimintaansa ja pyrkinyt vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia ISO-standardien mukaisen laatujärjestelmän puitteissa. Laatujärjestelmä on ollut Encorella käytössä jo vuodesta 1994. Järjestelmä täyttää ympäristöstandardin 14001 ja on osa Encore Ympäristöpalveluiden vastuullisuustyötä.

– Yksi laatujärjestelmämme mittareista on sähkönkulutus suhteessa käsittelemiemme kierrätysmateriaalien tonnimäärään. Viime vuosina sähkönkulutusta tonnia kohden ovat kuitenkin lisänneet käsiteltävien materiaalilajien aiempaa laajempi kirjo sekä kasvanut paalauksen tarve. Kierrätettävien materiaalilajien laajeneminen palvelee kiertotaloutta, ja uusiutuvalla sähköllä materiaalien käsittely on päästötöntä, toteaa Mika Linden.

Encore Ympäristöpalveluiden toimipaikoista kuusitoista on käyttänyt tammikuusta 2021 alkaen vain sertifioitua vihreää energiaa. Kolme jäljellä olevaa, Encoren oman sähkön hankinnan piirissä olevaa toimipaikkaa siirtyvät käyttämään vain vihreää sähköä sopimuskauden vaihtuessa vuodenvaihteessa 2022. CO2-päästöt vähenevät tällöin entisestään.

Lisätietoja:
Mika Linden, tuotannon ja materiaalikäsittelyn johtaja, Encore Ympäristöpalvelut, p. +358401636160, mika.linden@encorepalvelut.fi

Lisää aiheesta