24.04.2024

Tietoturvajätteiden tuhoamiselle uusi brändi Suomeen

Tietoturvajätteet poikkeavat muista jätemateriaaleista, sillä ne edellyttävät sekä tietojen luotettavan tuhoamisen että materiaalien kierrättämisen raaka-aineeksi käsittelyn jälkeen. Ruotsalainen perheyhtiö Stena Metall panostaa fyysisten tietoturvamateriaalien tuhoukseen lanseeraamalla uuden Stena Confidential -brändin.

Uuden tietoturvabrändin tavoite on olla markkinoiden turvallisin valinta tietoturvajätteiden tuhoamiseen ja jäljitettävyyteen sekä materiaalien pitämiseen kierrossa kierrätysraaka-aineena. Stena Confidential toimii jo Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, ja brändi on tulossa myös Puolaan.

Uuden brändin taustalla on pitkä osaaminen Suomessa: Encore Ympäristöpalvelut on tarjonnut tietoturvapalveluita yli 25 vuotta Prosec- ja Encore-brändeillä. Palveluihin luottavat niin terveydenhuoltoala, lakiasiaintoimistot kuin pankki- ja vakuutusala. Stena Recycling osti yrityskaupassa Encore Ympäristöpalvelut lokakuussa 2022. Yrityskaupan myötä Stena Confidential tulee olemaan fyysisten tietoturvamateriaalien tuhoamisen uusi brändi.

”Asiantuntemus ja kokemus salassa pidettävien tietoturvamateriaalien tuhoamisesta tarjoavat hyvän lähtökohdan palvelun jatkokehittämiselle. Alkuvaiheessa saatavilla ovat aiemmat tutut Encore Ympäristöpalveluiden tietoturvapalvelut, mutta valmistelemme myös uusia avauksia asiakastarpeisiin vastaamiseksi. Brändin päivittäminen kertoo halustamme panostaa tietoturvapalveluiden kehittämiseen”, kertoo tietoturvan operatiivinen johtaja Wilhelm Sauren.

Tieturvajätteiden käsittelyä kansainvälisten yritysten tiukkoihin vaatimuksiin

Kokemukset kansainvälisten yritysten tarpeista eri markkinoilla toimivat pohjana palvelun kehittämiselle.

”Lainsäädännön vaatimukset sekä henkilötietojen käsittelylle että materiaalien kierrättämiselle tiukentuvat. Isot kansainväliset yritykset valmistelevat jo prosessejaan ja raportointia. Stena Confidentialilta tietoturvapalvelun hankkiminen on helppo ja turvallinen valinta, sillä pystymme toteuttamaan tiukkoihin vaatimuksiin vastaavan palvelun eri maissa sekä tietojen tuhoamiseen että materiaalien hyödyntämiseen kierrätysraaka-aineina”, toteaa Sauren.

Encore Ympäristöpalveluiden asiakkaiden nykyiset palvelut jatkuvat aiempaan tapaan, eikä uusi brändi vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Palveluista vastaavat tutut asiantuntijat ja kumppanit.

>> Tutustu uuteen brändiin Stena Confidentialin verkkosivuilla.

Lisää aiheesta