15.08.2022

Kuormalavojen kierrätys ja palautus – kysy tarjous suurista lavaeristä

Kuormalavojen kierrätys ja palautus onnistuu kauttamme helposti. Noudamme suuremmat erät, tarkastamme lavojen kunnon ja korjaamme ne tarpeen mukaan.

Kuormalavat – kuormalavojen kierrätys ja ylimääräisten lavojen palautus onnistuu helposti Encore Ympäristöpalveluiden kautta.

Onko FIN-lavoja, eurolavoja tai kertalavoja kertynyt varastoon? Käytetyt kuormalavat, kuten FIN-lavat, EUR-lavat ja kertalavat, kannattaa palauttaa kiertoon. Noudamme suuret lavaerät ja maksamme niistä hyvityksen. Lavojen kierrätys ja palautus on myös kiertotalousteko. Kunnostamme meille palautetut kuormalavat ja palautamme ne uudelleen käyttöön.

Kuormalavojen kierrätys säästää rahaa

Käytetyt kuormalavat kannattaa palauttaa kiertoon. Saat palautetuista, hyväkuntoisista kuormalavoista Encoren kautta kilpailukykyisen hyvityksen. Hyvitys määräytyy lavojen kunnon mukaan. Kuormalavojen käyttöikään voit vaikuttaa esimerkiksi lavojen säilytyksellä. Sisätiloissa kuormalavat säilyvät pidempään hyväkuntoisina kuin ulkona. Ota siis huomioon kuormalavojen varastointiolosuhteet, jotta saat lavoistasi parhaan hyvityshinnan.

Pyydä tarjous kuormalavojen palautuksesta nopeasti verkkosivuillamme, sähköpostitse kuormalavat@stenarecycling.fi tai soita numeroon 09 228 19400. Noudamme suuret lavaerät ja kuljetamme ne toimipisteeseemme.

Älä heitä lavojasi pois – kuormalavat voi usein korjata

Älä heitä kuormalavaa pois, ennen kuin tarkistat, voisiko sen korjata. Lava voi olla yhä korjauskelpoinen, jos esimerkiksi sen kiinnikkeet ovat löystyneet tai lavassa on joitakin rikkoutuneita osia tai mittapoikkeamia. Lue lisää: Näin tunnistat korjauskelpoisen kuormalavan

Pidennämme kuormalavojen käyttöikää huoltamalla ja korjaamalla niitä. Korjaamme FIN-lavat ja eurolavat standardien mukaisesti esimerkiksi kiinnikkeitä kiristämällä, mittapoikkeamia korjaamalla tai vaurioituneita osia vaihtamalla. Vastaanotamme ja korjaamme myös kertalavat.

Vinkit korjauskelpoisen lavan tunnistamiseen:

  • Naulat ovat ulkona lavan pinnasta.
  • Lavan kiinnikkeet ovat löystyneet.
  • Lauta tai lautoja puuttuu.
  • Väliosa puuttuu tai on rikki.
  • Laudoissa on halkeamia tai laudoista puuttuu paloja.
  • Lava on vääntynyt.

Jos lava on lahonnut tai useita lavan osia on rikki tai puuttuu, hyödynnämme lavat energiana. Vastaanotamme myös rikkoutuneet ja korjauskelvottomat FIN-, EUR- ja kertalavat. Valmistamme uudelleenkäyttöön kelpaamattomien lavojen puuhakkeesta osana muuta energiajätettä laadukasta kierrätyspolttoainetta Valkealan tuotantolaitoksellamme. Kierrätyspolttoaine toimii rinnakkaispolttoaineena energiateollisuudessa.

Kuormalavojen kierrätys vähentää puujätettä

Kuormalavoja korjaamalla vähensimme vuonna 2021 puujätteen määrää yli 30 000 tonnia. Keskeisillä paikoilla toimivat kuormalavakeskuksemme vähentävät tarvetta lavojen kuljettamiselle ja siten kuljetuksista syntyviä päästöjä.

Lajittelemme vastaanottamamme kuormalavat niiden laadun ja käyttötarkoituksen mukaan. Käytämme kuormalavojen laadunvalvonnassa ja lajittelussa konenäköä hyödyntävää automatisoitua robottilinjastoamme, joten asiakkaidemme lavojen taso säilyy korkeana.

Haluaisitko ostaa, myydä tai vuokrata kuormalavoja? Ota yhteyttä!

Eurolavat ja muut lavat kannattaa korjata – se säästää ympäristöä ja kustannuksia.
Kuormalavojen kierrätyksessä ja lajittelussa hyödynnämme robottitekniikkaa. Kuvassa Encoren vihreitä vuokralavoja.

Lisää aiheesta