19.08.2020

Kierrättämisessä pienillä teoilla on suuret vaikutukset myös yrityksissä

Yrityksen tehokas jätehuolto alkaa siitä, että jätteiden lajittelu kierrätyspisteellä on helppoa. Oikea lajittelu jätteen syntypaikalla takaa, että mahdollisimman suuri osa jätteistä päätyy kiertoon uusiksi raaka-aineiksi.

muovia

Oikean kokoiset roska-astiat ja kierrätyspisteen helppokäyttöisyys tekevät jätteiden lajittelusta yksinkertaista. Pienilläkin muutoksilla astioiden koossa sekä asettelussa jätehuoneen käytettävyys saattaa parantua huomattavasti. Toimiva kierrätyspiste on helppo pitää siistinä ja oikean kokoiset astiat takaavat, että jätteitä ei päädy astioiden ympärille lattioille. Lisäksi selkeät ohjeet kierrätyspisteellä selkeyttävät lajittelua. 

Oikean kokoiset kierrätysastiat mahdollistavat myös, että astiat voidaan tyhjentää täysinä, jolloin vältetään turhia tyhjennysajoja ja kuormitetaan mahdollisimman vähän ympäristöä. 

Asiantunteva jätehuolto on paljon muuta kuin pelkkää jätteiden kuljetusta 

Encoren yrityksen jätehuoltopalvelun kartoituksessa kiinnitetään huomiota esimerkiksi syntypaikkalajittelun ajankohtaiseen tilanteeseen, jäteastioiden kokoon ja sijainteihin sekä henkilöstön ympäristötietoisuuteen ja kierrätysosaamiseen. 

Järjestämme erityisesti suurempien asiakkaidemme kanssa säännöllisesti seurantapalavereita, joissa pureudutaan muun muassa jätehuollon toimivuuteen, kustannustehokkuuteen ja mahdollisiin kehityskohtiin, kuten henkilöstön koulutustarpeisiin kierrätyksessä. Toteutamme koulutuksia poikkeusaikana enimmäkseen verkkokoulutuksina ja tilanteen salliessa myös koulutustapahtumina. 

Asiakkaalle voidaan myös nimetä oma kohteessa toimiva kierrätysasiantuntija, joka vastaa henkilöstön opastamisesta sekä jätehuollon päivittäisestä toiminnasta. 

Encore toimii ulkoisena auditoijana, kun halutaan tarkastella jätehuollon toimivuutta, turvallisuutta ja käytännönläheisyyttä. Käytössä on laatukierroskonsepti, jossa teemme asiakkaalle vuosittain laatukierrosarvion paikan päällä. Raportoimme mahdolliset poikkeamat ja teemme tarvittavat toimenpiteet, yhteistyössä asiakkaan kanssa. 

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti. Encore haluaa ehdottomasti olla vastuullisen ja asiakaslähtöisen jätehuollon edelläkävijä myös tulevaisuudessa. 

Pyydä tarjous!

Lisää aiheesta