23.02.2023

Kierrätys Kouvolassa – Näin huolehdimme Kaakkois-Suomen jätehuoltoasiakkaidemme materiaalit kiertoon

Palvelemme Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan jätehuoltoasiakkaitamme toimittamalla kierrätykseen erilaiset jätemateriaalit. Tutustu, miten hyödynnämme energiapuun ja metsähakkeen biopolttoaineeksi, ja miten valmistamme energiajätteestä kierrätyspolttoainetta energiatuotannon käyttöön. Tervetuloa Valkealan yksikköömme Kouvolaan!

Kierrätys Kouvolassa onnistuu kauttamme. Ilmakuva Valkealan yksiköstämme.

Valkealan yksikkömme on noin 25 hehtaarin eli yli 30 jalkapallokentän kokoinen alue.

Jätteiden kierrätys Kouvolassa – materiaalit raaka-aineiksi

Valkealan yksikkömme ottaa vastaan ja auttaa kierrättämään laajasti erilaiset jätemateriaalit. Kierrätys Kouvolassa onnistuu kauttamme: toimitamme kierrätykseen tuodut materiaalit jatkokäsittelyyn, jotta ne voidaan hyödyntää jälleen uusien tuotteiden raaka-aineina. Se vähentää tarvetta uusien luonnonvarojen käyttöönotolle.

Voit toimittaa meille suoraan esimerkiksi metallia, käytöstä poistettuja kodinkoneita tai auton renkaita. Vastaanotamme myös muun muassa energiapuuta ja metsätähteitä. Meille ovat tervetulleita kierrättämään sekä yritykset että yksityishenkilöt ilman ilmoitusta aukioloaikoinamme, arkisin kello 8–16.

Lue lisää, mitä kaikkea kierrätät kauttamme Kouvolassa

Paperin kierrättämisestä energialiiketoimintaan ja monimateriaaliyksiköksi

Pitkäjänteisen kehitystyömme ansiosta kierrätysyksikkömme on selkeästi jaoteltu ja toimiva kokonaisuus, josta eri jätejakeet siirtyvät välivarastoinnin jälkeen tehokkaasti ja hallitusti hyödynnettäviksi.

Alueellamme on pitkät perinteet paperiteollisuuden ajoilta, aina 1900-luvun alusta. Myöhemmin kierrätystoimintamme on laajentunut, ja se kattaa nykyisin useita eri materiaaleja sekä energialiiketoimintaa.

Valmistamme bio- ja kierrätyspolttoainetta energiateollisuuden käyttöön. Yksikössämme on oma kierrätyspolttoaineen tuotantolinjasto. Aloitimme energialiiketoiminnan Valkealassa jo 2000-luvun alussa.

Energiapuu ja metsähake biopolttoaineeksi

Metsätähteet, kokopuut, rangat ja kannot annamme kuivua terminaalissamme, jonka jälkeen ne haketetaan biopolttoaineiksi. Teemme yhteistyötä esimerkiksi metsäkoneyrittäjien kanssa.

Biopolttoainetta voidaan hyödyntää energiatuotantolaitoksissa ja kaukolämmön tuotannossa. Vuosittain auditoidulla toiminnallamme on PEFC-sertifikaatti.

Energiapuu, mm. metsätähteet, kuivutetaan biopolttoaineen valmistusta varten.
Puubiomassoja kuivutetaan puolesta vuodesta jopa kahteen vuoteen.
Biopolttoaine valmistetaan kuivatusta ja murskatusta puubiomassasta, esimerkiksi energiapuusta.
Tuotamme biopolttoainetta kuivatusta ja murskatusta puuaineksesta, kuten metsätähteistä.

Energiajätteestä kierrätyspolttoaineeksi

Energiajätteestä valmistetaan Valkealan tuotantolinjastossa kierrätyspolttoainetta. Tuottamamme kierrätyspolttoaineen korkean laadun takaavat jätehuoltoasiakkaidemme hyvä jätteiden lajittelu sekä standardien mukainen valmistusprosessimme ja laadunvarmistuksemme.

Lue lisää: Energiajätteen, sekajätteen ja poltettavan jätteen erot

Kierrätystä Kouvolassa. Energiajäte sekoitetaan ja valmistellaan esimurskaimessa kierrätyspolttoaineen valmistusta varten.
Esimurskain sekoittaa ja valmistelee energiajakeen kierrätyspolttoaineen valmistusta varten.
Energiajätteestä valmistettua kierrätyspolttoainetta.
Kierrätyspolttoaine valmistuu usean työvaiheen sekä standardoidun valmistusprosessimme lopputuloksena.

Laaja hankintaverkostomme, oman terminaalimme suuri vastaanotto-, varastointi- ja käsittelykapasiteettimme sekä hallinnoimamme tuotantoprosessi takaavat asiakkaillemme laadun lisäksi joustavuutta ja toimitusvarmuutta. Kierrätyspolttoaineen käyttö korvaa fossiilisia polttoaineita.

Tutustu jätehuoltopalveluumme ja ota yhteyttä: Yritysten jätehuolto ja kierrätyspalvelut

Lisää aiheesta