16.09.2022

Jätehuollon kehitys – Miten ympäristöraportointi auttaa kiinteistöjä hallinnoivaa Treviania?

Yritysten ympäristöraportointi kasvattaa merkitystään päästövähennystavoitteiden ja sääntelyn myötä. Encoren kattava raportointipalvelu tukee kiinteistöjen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö Trevianin jätehuollon kehittämistä ja kierrätystavoitteiden saavuttamista.

Jätehuollon kehitys ja kierrätysaste auttavat yrityksiä saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteita. Encoren raportointipalvelu tarjoaa dataa jätehuollosta ja kierrätyksestä. Kuvassa kauppakeskus ja siellä aikaa viettäviä ihmisiä.

Kuva: Unsplash.

Kaupallisten kiinteistöjen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö Trevianille liiketoiminnan avoimuus ja ympäristökuormituksen vähentäminen ovat toiminnan kulmakiviä.

”Pyrimme vastuulliseen kiinteistön omistamiseen ja hallinnointiin, jossa mahdollisimman korkea kierrätysaste ja matala hiilijalanjälki ovat merkittävässä osassa”, Trevianin tekninen päällikkö Hannu Tamminen sanoo.

Yleisimminkin päästövähennys- ja vastuullisuustavoitteet ohjaavat merkittävästi kiinteistöalan toimijoita. Vastuullinen kiinteistöliiketoiminta 2021 –julkaisun mukaan 60 % yrityksistä raportoi kiinteistöjen ympäristötunnuslukuihin jätteiden kierrätysasteen ja 70 % on määritellyt tavoitetason ja aikataulun kiinteistöjen päästövähennyksille.

Ympäristöraportointi ja jätehuollon kehitys avainasemassa

Encore on kehittänyt uutta, laajempaa raportointipalveluaan yhdessä asiakkaidensa kanssa. Trevian on ollut mukana palvelun kehittämisessä. Heille Encoren laajempi jäteraportointi toimii työkaluna oman toiminnan kehittämisessä ja kierrätysasteen nostamisessa. Raportoinnista näkee esimerkiksi jätehuollon kustannukset, jätejakauman sekä kierrätysasteen visuaalisessa ja helposti seurattavassa muodossa.

”Haluamme tietoa jätehuollosta läpinäkyvästi aina eri jätejakeiden määristä materiaalihyvityksiin ja kustannuksiin”, Tamminen kertoo.

Trevian raportoi toimintansa kehittämisestä pohjoismaisille omistajilleen. Toimistotiloihin, vähittäiskauppaan ja asuinkiinteistöihin erikoistunut yhtiö hallinnoi yli miljardin euron kiinteistövarallisuutta 200 miljoonan euron vuotuisella transaktiovolyymilla.

Vuokralaisyhteistyöllä kierrätysaste nousi vuodessa 9 prosenttiyksikköä

Trevian toteuttaa kiinteistöjen jätteiden lajittelua ja hyötykäytön lisäämistä hallinnoimissaan Agore kiinteistöjen kauppakeskuksissa muun muassa yhteistyössä vuokralaisten kanssa. Kiinteistöalalla yhtenä yritysvastuutavoitteiden toteuttamisen haasteena koettiin KTI:n tutkimuksessa juuri vuokralaisten motivointi.

Encoren jätehuollon asiantuntemuksen ja opastuksen avulla Agoren omistama kauppakeskus Revontuli nosti kierrätysastettaan vuonna 2021 yhdessä vuokralaistensa kanssa peräti yhdeksän prosenttiyksikköä vuodessa. Uudistukset tehostivat jätteiden lajittelua ja paransivat erityisesti muovin kierrätystä. Kauppakeskuksen toiminnasta ei enää päädy jätettä lainkaan kaatopaikalle.

Lue lisää: Kauppakeskuksen vastuullisuus otti harppauksen – 14 tonnia enemmän jätettä kierrätykseen

”Encore on Trevianille oikean kokoinen jätehuollon kumppani. Olemme saaneet nimetyt vastuuhenkilöt ja tukea hallinnoimiemme kiinteistöjen ja asiakkaidemme jätehuollon kehittämiseen”, Tamminen summaa.

Asiakkaidemme kanssa kehitetty laajempi raportointipalvelumme, Raportointi Plus, tarjoaa monipuoliset mittarit jätehuoltonne kehittämiselle ja kierrätyksen onnistumiselle. Tutustu raportointipalveluihimme: Ympäristöraportointi

Oletko jo Encoren jätehuollon asiakas? Voit kokeilla laajempaa raportointiamme kolmen kuukauden ajan ilmaiseksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää! asiakaspalvelu@encorepalvelut.fi

Lisää aiheesta