06.10.2021

Tietoturvaroskis varmistaa tietosuojapaperin hävityksen

Tietosuojapaperin hävitys kannattaa aina tehdä huolellisesti. Luottamuksellisia ja henkilötietoja sisältäviä papereita ei tulisi laittaa tavalliseen paperinkeräykseen. Luotettava tapa hävittää luottamuksellisia tietoja sisältävä materiaali on käyttää tietoturvaroskista, jonka avulla materiaalien tuhoaminen voidaan myös todentaa.

tietoturva-astia tietosuojapaperin hävitykseen

Millainen on luotettava tietoturva-astia tietosuojapaperin hävitykseen? 

Tietoturvaroskis sisältää ne salassa pidettävät paperit ja tuhottavat asiakirjat, jotka eivät saa päätyä ulkopuolisten käsiin. Tietoturva-astia ei siis ole mikä tahansa roska-astia, sillä sen tärkein ominaisuus on luotettava ja todennettava materiaalien käsittelyprosessi.

Tietoturvaroskis avataan vasta käsittelylaitoksella

Monet roska-astiat voi hyvin tyhjentää roska-autoon kadulla. Esimerkiksi keräyspaperiastian tyhjennys onnistuu hyvin kadun varressa. Tavoitteena on, että mitään ei putoa tyhjentäessä, mutta jos vanha mainosposti kuitenkin tarttuu tuulen mukaan, ei kyseessä ole tietoturvariski. Salassa pidettävien papereiden kohdalla tällaista riskiä ei voi ottaa.

Tietoturvaroskiksen tunnistat siis siitä, että se avataan vasta käsittelylaitoksella juuri ennen materiaalin tuhoamista. Tuhottavat asiakirjat on kuljetettu lukitussa tietoturva-astiassa, lukitussa tietoturva-autossa materiaalin käsittelypaikalle. Siellä tietoturva-astian kansi avataan, kun materiaali syötetään tuhottavaksi niin pieneksi silpuksi, että se ei ole luettavissa. Kaikki materiaalin kanssa koko prosessin aikana tekemisissä olevat henkilöt kuljettajista laitoksen työntekijöihin on koulutettu ja he ovat allekirjoittaneet vaitiolositoumuksen.

Todennettava tietosuojapaperin hävitys

Ammattimaisen ja luotettavan tietoturvaroskiksen tyhjennysprosessin tunnistat siitä, että saat materiaalien tuhoamisesta todistuksen. Todistus täyttää EU:n tietosuoja-asetuksen todentamisvelvoitteen ja siitä ilmenee, että yrityksesi on tuhonnut henkilötietoja sisältävät paperit EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Raportin tiedot perustuvat RFID-tunnistusjärjestelmään. Pääset tulostamaan todistuksen portaalistamme.

Todistus sisältää tiedot:

  • Tietoturvasäiliön noutoaika yrityksestäsi
  • Kuljetuksen kesto
  • Säiliön saapumisaika käsittelylaitokseen 
  • Tuhotun materiaalin määrä kiloina
  • Astian RFID-tunniste 

Tietoturva-astian tunnistat sen kannessa lajittelutarran yläpuolella olevasta RFID-tunnisteesta.

Encoren tietoturvapalvelu on markkinajohtaja hyvästä syystä, sillä meillä kaikki edellä kuvatut prosessin osat ovat kunnossa. Tietosuojapaperin hävitykseen liittyvää palveluamme käyttävät laajasti esimerkiksi terveydenhuoltoala, vakuutusyhtiöt ja lakitoimistot, mutta myös pienet yritykset ja organisaatiot, joille tietoturva on liiketoiminnan edellytys. 

Lue lisää palvelustamme tietoturva yrityksille. Tuhotun paperin huolehdimme Encorella kiertotalouden periaatteiden mukaisesti raaka-aineeksi. Tietoturvapaperi kiertää kauttamme pehmopaperin, eli wc- ja talouspaperin materiaaliksi. 

Varmista tietosuojapaperin luotettava hävitys tietoturva-astian avulla:

Muista myös tämä: Jos sinulla on jo Encoren tietoturvapalvelu, voit tehdä kätevästi tilaukset ja tyhjennyspyynnöt verkossa 24/7. Tilaa tunnukset asiakaspalvelu@encorepalvelut.fi

Henkilöasiakas? Lue lisää täältä: yksityishenkilön tuhottavat paperit

Lisää tietoturvasta