06.05.2014

Viinikkalan tuotantoyksikkömme on avattu

Olemme vihkineet käyttöön upouuden tuotantoyksikön, joka löytyy Vantaalta aivan lentokentän kupeesta. Logistisesti parhaalla mahdollisella paikalla sijaitseva Viinikkala vastaanottaa materiaaleja 6. toukokuuta 2014 lähtien. Vanha Hakuninmaan yksikkö on poistunut käytöstä kokonaan: kaikki pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien hyödynnettävät jakeet viedään nyt Viinikkalaan jatkokäsiteltäväksi.

Täysin aikataulussa valmistuneessa monimateriaaliyksikössämme löytyy alan viimeisintä käsittelyteknologiaa ja automaatiota. Toimintamme ja tilat on suunniteltu siten, että niitä voidaan helposti muokata. Jakeet käsitellään ainoastaan ja kokonaan sisätiloissa ja vain sen mukaan, miten asiakkaamme tuotannossa syntyviä lopputuotteita tarvitsevat. Tämä työskentelytapa pitää varastomäärät pieninä.

Maan johtava Encoren Tietoturvapalvelu siirtyy niin ikään Viinikkalaan, missä kaikki luottamuksellinen toimistopaperi ja muu tietoturva-aineisto tuhotaan.

Logistisesti paras mahdollinen paikka

Viinikkala on konsernimme tähän asti suurin yksittäinen investointi. Tarkoin harkittu sijainti Kehä III:n, Hämeenlinnanväylän ja Tuusulanväylän välissä varmistaa kuljetuskustannusten optimoinnin joka puolelta pääkaupunkiseutua. Viinikkalaan on lyhyt matka kaikista suunnista, mistä asiakkaiden jakeita haetaan.

Uusissa tiloissamme on Suomen suurin paalain ja maamme tehokkain tietoturvamurskain. Vastaanotamme yrityksien ja teollisuuden materiaaleja sekä kotitalouksien keräyspaperia ja pakkausjätettä. Käsitellyt materiaalit lähtevät eri puolille Suomea paperi-, kartonki-, metalli-, lasi- ja muoviteollisuudelle. Asiakkainamme ovat myös energiantuotantolaitokset sekä materiaalien jatkojalostajat.

Yksikössä työskentelee 10 henkilöä ja sen käsittelykapasiteetti on 200 000 tonnia. Olemme varautuneet myös uusien kierrätettävien jakeiden, esimerkiksi palautuspullojen ja -tölkkien sekä muovi-, lasi- ja metallipakkausten käsittelyyn.

Asiakkaille sijainti näkyy jatkossakin kilpailukykyisenä hinnoitteluna ja vastuullisena yhteistyönä. Alallamme tavallisesti raskaat kuljetuskustannukset on nyt pystytty minimoimaan, mikä tarkoittaa myös pienempää hiilijalanjälkeä kuin mihin alalla on totuttu.

Viinikkalan yhteystiedot ovat:

Varpukallionkuja 5-7
01530 Vantaa

Lisää aiheesta