14.04.2020

Paperinenäliinat eivät kuulu paperinkeräysastiaan

Erityisesti koronaviruksesta johtuvan epidemian aikana on tärkeää muistaa, että käytetyt paperinenäliinat eivät kuulu paperinkeräysastiaan. Paperinenäliinat tulee lajitella paikallisen jätehuoltoyhtiön ohjeiden mukaisesti. Epidemian aikana käytetyt paperinenäliinat lajitellaan pääsääntöisesti kuivajätteeseen suljetussa muovipussissa.

Paperinenäliinoja ei saa laittaa paperinkeräykseen myöskään epidemia-ajan ulkopuolella. Keräyspaperiastiaan kuuluu kaikki paperi, joka kotona tai työpaikalla tulee postiluukusta tai jaetaan postilaatikkoon. Astiaan kuuluvat sanoma- ja aikakauslehdet, mainosposti, esitteet ja muut vastaavat painotuotteet, pehmeäkantiset kirjat, värilliset ja värittömät kopiopaperit ja tulosteet, valkoiset piirustus- ja lehtiöpaperit, valkoisesta paperista tehdyt paperikassit ja kaikki kirjekuoret niin kodeissa kuin toimistoissakin.

Puhdas keräyspaperi pääsee uusiokäyttöön raaka-aineena. Kierrätetystä paperista saadusta raaka-aineesta valmistetaan muun muassa sanomalehti- ja pehmopaperia. Tämä vähentää uusien materiaalien tarvetta. Paperin kierrättäminen onkin helppo keino säästää ympäristöä.

Lisää aiheesta