01.06.2020

Encore-konsernin Hämeen Kuljetuspiste Oy:n uusi biokaasuauto kulkee paikallisella polttoaineella

Encoren tytäryhtiö Hämeen Kuljetuspiste ajaa jätekuljetuksia paikallisella biokaasulla. Uuden jätepakkaaja-auton polttoaine syntyy paikallisesta kiertotaloudesta. Biokaasun käyttöönotto on luonnollista jatkoa Hämeen Kuljetuspisteen linjalle nykyaikaisesta kuljetuskalustosta.

Käyttämänsä biokaasun uusi Mercedes Benz Econic -jätepakkaaja saa paikallisesta kiertotalousketjusta, jossa lahtelainen biokaasulaitos valmistaa lahtelaisen mallastamon sivutuotteista biokaasua. 80 prosenttia polttoaineen raaka-aineesta tulee sadan kilometrin säteellä Lahdesta. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi aiheesta 31.5.2020.

Biokaasuauton laskennalliset hiilidioksidipäästöt ovat EU:n uusiutuvan energian direktiivin RED2:n mukaan 85 prosenttia pienemmät kuin dieselauton. Lisäksi biokaasuauto ei tuota lähiympäristölle haitallisia pienhiukkaspäästöjä.

Lahden jätepakkaajan lisäksi myös Hämeen Kuljetuspisteen Vantaan toimipiste saa käyttöönsä biokaasuauton. Vantaan uusi auto on Mercedes-Benz Actros -vaihtolava-auto.

Vähäpäästöiset kuljetukset ovat iso osa vastuullista jätehuoltoa. Vähäpäästöisillä autoilla on suora vaikutus asiakkaan ympäristöpäästöihin jätehuollon hiilijalanjäljen pienentyessä.

Lisää aiheesta