17.06.2020

Yritysten jätteet kulkevat nyt ekologisesti biokaasulla Uudellamaalla

Encore-konsernin biokaasuautojen määrä kasvaa, kun konserniin kuuluva Kuljetuspiste Uusimaa ottaa käyttöönsä ensimmäisen biokaasulla kulkevan autonsa. Auto aloittaa ajonsa kesä-heinäkuun vaihteessa.

biokaasu lava-auto

Käyttöönotettava auto on Mercedes Benz Actros -vaihtolava-auto. ”Uudella biokaasuautolla ajetaan Uudenmaan yritysasiakkaiden kierrätyksen ja jätehuollon ajoja. Biokaasuauton hiilidioksidipäästöt ovat noin 15 prosenttia perinteisen dieselauton päästöistä. Ympäristöystävällisemmät jätekuljetukset vaikuttavat myös asiakkaan hiilijalanjälkeen. Jätehuollon ympäristöystävällisyys vaikuttaa myös esimerkiksi kiinteistön ympäristöluokitukseen”, kertoo Hämeen Kuljetuspisteen toimitusjohtaja Reijo Puranen.

Vantaan biokaasuauto on jatkoa Päijät-Hämeen alueella käyttöönotetulle biokaasujätepakkaajalle. Kuten Päijät-Hämeessä, jossa auton polttoaineena käyttämä biokaasu syntyy paikallisesti paikallisesta raaka-aineesta, myös Vantaan biokaasuauton polttoaine syntyy sivutuotteista kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Biokaasuautot ja paikallisen polttoaineen käyttö ovat vastuullista, Encore-konsernin arvojen mukaista toimintaa. Kiertotalouden uudistajana etsimme jatkuvasti uusia tapoja sivutuotteiden hyötykäytölle ja on luonnollista, että kierrätyksen ja jätehuollon kuljetuksissa käytetään kiertotaloudesta syntyvää polttoainetta.

Lisää aiheesta