15.10.2020

Väärin lajitellut jätteet saattavat aiheuttaa isot kustannukset yrityksille – kierrätyksen verkkokoulutus nostaa henkilöstön kierrätystietoutta

Encoren verkkokierrätyskoulutukset ovat vaivaton tapa kehittää yrityksen henkilöstön kierrätystaitoja. Kierrätystaitoinen henkilöstö kasvattaa yrityksen kierrätysastetta ja säästää kustannuksia.

Huolimaton lajittelu voi nostaa jätteiden käsittelyn kustannuksia useilla tavoilla. Esimerkiksi pahvipuristimeen heitetyt biojätteet saattavat aiheuttaa satojen eurojen jätekuormakohtaisen kustannuksen, jos puristin tai jätelava joudutaan purkamaan, jätteet lajittelemaan uudestaan ja toimittamaan eteenpäin asianmukaiseen käsittelyyn. 

Kierrätyksen verkkokoulutukset ovat yritykselle helppo tapa täyttää jätelain mukainen toiminnan harjoittajan velvollisuus henkilöstön perehdyttämisestä yrityksen jätehuoltoon. Myös ympäristö- ja laatujärjestelmät vaativat henkilökunnan perehdyttämistä ja kouluttamista. 

Encoren verkkokoulutuksella voidaan kouluttaa suuriakin henkilöstömääriä vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. Koulutus toteutetaan yrityksen tarpeiden mukaan. Koulutukseen rakennetaan kattava paketti esimerkiksi Encoren kierrätysvideoista ja -ohjeista yhdistettynä mahdollisiin asiakkaan omiin videoihin ja ohjeisiin sekä asiakkaan tiloista otettuihin valokuviin. 

Lisäksi koulutukseen osallistujille voidaan järjestää lajittelutesti tai räätälöity koe kierrättämisestä. Jokaisesta koulutuksesta voidaan myös laatia asiakkaalle raportit osallistujista ja onnistumisista. 

Kustannusten lisäksi kierrätystaitoinen henkilöstö säästää luontoa. Mitä enemmän jätteistä kierrätetään, sen enemmän jätteistä saadaan uudelleenkäyttöön uusina raaka-aineina. 

Pyydä tarjous!

Lisää aiheesta