12.04.2021

Kauppakeskus Itiksessä vastuullinen jätehuolto pienentää kustannuksia ja hiilijalanjälkeä

Kauppakeskus Itis on pystynyt pienentämään toimintansa hiilijalanjälkeä ympäristötavoitteidensa mukaisesti yhteistyössä Encoren kanssa.

”Encore valikoitui Itiksen kumppaniksi kaksi ja puoli vuotta sitten, kun haimme kustannussäästöjä jätehuoltoomme laadusta tinkimättä”, sanoo Itiksen ylläpitopäällikkö Matias Lehtomäki.

”Huomasimme nopeasti, että Encore pystyi tehostamaan varsinkin kuljetuksiemme kustannuksia. Tehokkaammalla jätehuollolla on myös suora vaikutus hiilijalanjälkeemme BREEAM-ympäristöluokituksen vaatimuksen mukaisesti”, Lehtomäki jatkaa.

Itiksessä Encore kartoitti tarkasti kauppakeskuksen keräysastiat ja -puristimet. Kartoitustyöhön kuului tiivis yhteistyö kiinteistöhuollon ja jätepuristinvalmistajien kanssa. Asiantuntevalla työllä Itiksen jätehuolto on saatu optimoitua siten, että jätekuljetusten määrä pieneni 48 prosenttia Encoren ensimmäisenä kokonaisena Itiksen toimintavuonna 2019 vuoteen 2017 nähden. Kuljetusten määrän pienentämisen lähtökohtana on ollut oikean kokoiset keräysastiat, tehokas ajosuunnittelu ja jatkuva seuranta, jolloin keräysastiat on voitu tyhjentää täytenä mahdollisimman vähällä ajolla.

Lehtomäki kiittelee sujuvaa yhteistyötä Encoren kanssa. ”Yhteistyö Encoren kanssa on ollut suoraviivaista ja aktiivista. Saamme kaiken palvelun yhdeltä asiakasvastaavalta, jolloin toiveisiimme ja tarpeisiimme pystytään reagoimaan nopeasti”, Lehtomäki sanoo.

Toimiva jätehuoltopalvelu säästää niin kustannuksia kuin ympäristöäkin. Encore Ympäristöpalvelut tarjoaa keskikokoisille ja suurille yrityksille kattavan, asiakkaan yksilölliset tarpeet sekä ympäristön huomioivan kierrätyksen ja jätehuollon.

Kuva: Itiksen mediapankki

Lisää aiheesta