21.02.2022

Vastaako yrityksenne kierrätys ja lajittelu uuden jätelain vaatimuksia?

Nyt on oikea hetki laittaa yrityksen kierrätys ja lajittelu kuntoon. Uuden jätelain lajitteluvelvoitteet astuvat voimaan 1.7.2022.

Mitä uusi jätelaki tarkoittaa muovin lajittelulle? Entä biojätteen? Lajittelun osalta uuden jätelain 2021 siirtymäaika on käynnissä.

Jätelaki edellyttää, että yrityksen on lajiteltava jätteet erikseen, jos jätettä syntyy vähintään alla ilmoitettu määrä viikossa:

  • biojäte: 10 kg
  • pahvi- ja kartonkipakkaukset: 5 kg
  • muovipakkaukset: 5 kg
  • lasipakkaukset: 2 kg
  • metallipakkaukset ja pienmetalli: 2 kg

Jo aiemman lainsäädännön mukaisesti yrityksen on järjestettävä paperin, sähkö- ja elektroniikkaromun sekä vaarallisten jätteiden erilliskeräys.

Testaa, edellyttääkö jätelaki muutoksia kierrätykseen ja lajitteluun yrityksessänne

Tarvitsetko apua kartoitukseen tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä

Muistathan kirjata kyselyn vastauksena saamasi jakeet tietoihin.

Tutustu yritysten jätehuoltopalveluumme >>

Kierrätyksen ja lajittelun lisäksi jätelaki tuo muutoksia myös raportointiin ja siirtoasiakirjoihin. Kokosimme yhteen uuden jätelain vaatimukset yrityksille. Ota haltuun jätelain uudistus 2021. Lue lisää >>

Muut kuin kartoitetut jätejakeet tai isommat määrät tasalaatuista materiaalia?

Uuden jätelain mukaan tulee mahdollisuuksien mukaan lajitella erikseen myös muu muovi-, paperi-, kartonki-, lasi- ja metallijäte, puutarha- ja puistojäte, tekstiilijäte ja suurikokoiset käytöstä poistetut esineet.

Lisäksi tiettyä materiaalia olevasta jätteestä on tarvittaessa lajiteltava erikseen tasalaatuinen huomattavan suurina määrinä syntyvä jäte, jos näin järjestettävällä erilliskeräyksellä saavutetaan kierrätyksen edistämisen ja muutoin etusijajärjestyksen toimeenpanon kannalta paras lopputulos.

Lisää yritysten jätehuollosta