17.05.2022

Encore Ympäristöpalvelut on Suomen Rengaskierrätys Oy:n uusi terminaalioperaattori

Suomen ainoa rengasalan tuottajayhteisö Suomen Rengaskierrätys on valinnut terminaalioperaattorikseen Encore Ympäristöpalvelut. Viisivuotinen alueterminaalitoiminnan kattava operaattorisopimus alkaa vuoden 2023 alusta. Viime vuosina Suomessa kerättävän ja uusiokäytettävän rengasmateriaalin määrä on vakiintunut noin 60 000 tonniin vuodessa.

Renkaat

”Saimme paljon hyviä hakemuksia ja kilpailu oli äärimmäisen tiukka. Encoressa arvostamme vahvaa ja monipuolista kokemusta muiden kierrätysmateriaalien terminaalitoiminnassa, ja lisäksi yhtiöllä on halua ja kykyä kehittää kanssamme entistä älykkäämpää kiertotaloutta renkaiden ympärille”, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen sanoo.

Vuonna 1995 perustettu Suomen Rengaskierrätys Oy on Suomen ainoa rengasalan tuottajayhteisö, joka vastaa jäsentensä puolesta renkaiden keräämisestä ja hyötykäytöstä ympäristölain edellyttämällä tavalla. Viime vuosina Suomessa kerättävän ja uusiokäytettävän rengasmateriaalin määrä on vakiintunut noin 60 000 tonniin vuodessa. 

”Renkaiden kierrättämisellä on Suomessa pitkät perinteet ja erinomainen talteenotto- ja kierrätysaste. Yhteistyö Suomen Rengaskierrätyksen kanssa tarjoaa strategisia mahdollisuuksia kehittää kiertotaloutta Suomessa. Haluamme olla mukana parantamassa ja kehittämässä rengaskierrätystä vielä entisestään”, Encore Ympäristöpalveluiden toimitusjohtaja Petri Aaltonen sanoo.

Encore: uusi ala, tutut kuviot

Encore Ympäristöpalvelut on tarjonnut vastuullisesti ja luotettavasti kierrätyspalveluita jo vuodesta 1943 alkaen. Encorella on valtakunnallinen keräily- ja käsittelyverkosto, jonka kautta eri jätejakeet kulkevat raaka-aineeksi ja hyötykäyttöön. 

Suomen Rengaskierrätyksen ja Encoren yhteistyössä Encore vastaa niin sanottujen terminaalien eli alueellisten keräyspihojen toiminnasta. Suomen Rengaskierrätyksellä on Suomessa noin 3300 vastaanottopistettä, joista renkaat toimitetaan alueterminaaleihin erittelyä ja jatkojalostusta varten.

”Meillä Encorella on pitkäaikainen kokemus tuottajavastuusta ja valtakunnallisesta toiminnasta, mikä tarjoaa valmiudet yhteistyöhön Rengaskierrätyksen kanssa. Tutkimme myös uusia mahdollisuuksia hyödyntää rengasmateriaalia kiertotalouden periaatteiden mukaisesti”, Aaltonen linjaa.

Tuottajayhteisöpalveluista Encorella on pitkä kokemus, sillä yritys toimii Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisö Oy:n operaattorina. Tuottajayhteisömateriaaleista Encoren kautta kulkee myös erilaisia pakkausmateriaaleja.

Sopimus uuden ajan kynnyksellä

Kiertotalouden näkökulmasta operaattorisopimus astuu voimaan merkittävään aikaan. Suomen Rengaskierrätys Oy rakentaa parasta aikaa Lopelle omaa kiertotalouslaitosta. Se kykenee käsittelemään vuodessa noin 20 000 tonnia rengasmateriaalia kumi- ja muoviteollisuuden uusioraaka-aineeksi. 

”Laitos nostaa renkaan hyötykäytön arvokkaan materiaalin ansaitsemalle ja aivan uudelle tasolle. Uusiomateriaalin ja kiertotalouslaitoksen selkärangan muodostavat kuitenkin rengasmateriaalin keräys- ja käsittelyvaiheet, joissa Encoren tapaiset luotettavat kumppaniyritykset ovat meille erittäin tärkeitä”, Tuominen sanoo.

Lisää ajankohtaisia uutisia