28.11.2022

Tarjoamme tulevaisuudessa kierrätyspalvelumme Stena Recyclingin nimellä

Johtava pohjoismainen kiertotalousosaaminen ja pitkän linjan suomalainen kierrätysasiantuntemus löytyvät tulevaisuudessa yhdeltä yritykseltä, kun Stena Recycling ja Encore Ympäristöpalvelut yhdistyvät. Yhdistyminen etenee vaiheittain.

Stena Recyclingin ja Encore Ympäristöpalveluiden yhdistyminen mahdollistaa Suomen markkinassa ainutlaatuiset kierrätyspalvelut. Kevään 2023 aikana yritykset siirtyvät toimimaan ja tarjoamaan palveluita Stena Recyclingin nimellä.

Stena Recycling on Pohjoismaiden johtava kierrätys- ja kiertotalousyritys. Stena Recycling käsittelee ja jalostaa materiaaleja omissa laitoksissaan, ja toimittaa kierrätetyt materiaalit raaka-aineeksi ympäri maailman. Suurena kansainvälisenä toimijana Stenalla on mahdollisuus varmistaa laadukkaat ja vakaat kierrätysmateriaalivirrat teollisuuden raaka-aineeksi, mikä edistää kiertotaloutta. Samalla jätehuoltoasiakkaiden materiaalien käyttökohteet ovat jäljitettävissä.

Encore Ympäristöpalveluilla on pitkä kokemus ja asiantuntemus kierrätyksestä ja jätehuollosta Suomessa. Yritys toimi pitkään nimellä Paperinkeräys, ja opetti suomalaiset kierrättämään paperia. Encore tuo yhdistyvään yritykseen vahvan asiantuntemuksen jätehuollosta Suomessa sekä asiakkaiden kierrätyksen kehittämisestä lainsäädännön tiukentuessa ja vastuullisuusvaatimusten kasvaessa.

Yhdistyminen etenee vaiheittain

Stena Recyclingin ja Encore Ympäristöpalveluiden yhdistymistä vie eteenpäin yhtiöille nimetty yhteinen johtoryhmä. Yritykset siirtyvät yhteiseen toiminnalliseen organisaatioon 1.12. alkaen. Ulospäin yhteiset organisaatiovastuut voivat näkyä arjen toiminnassa joulukuun alusta alkaen.

Yhdistymisen aikana Encoren brändi voi näkyä muutoksessa Stena Recyclingin rinnalla, sillä juridisesti yritysten suunnitellaan yhdistyvän vasta vuoden 2024 aikana. Esimerkiksi molempien yritysten laskutus jatkuu nykyiseen tapaan y-tunnusten yhdistymiseen saakka.

Välivaiheessa yksi Encore-niminen kierrätysyritys

Encore Ympäristöpalveluiden tytäryhtiö Encore Aluepalvelut yhdistyy Encore Ympäristöpalveluihin 1.4.2023. Encore Aluepalvelut on toiminut nimillä Encore Pohjanmaa ja Encore Itä-Suomi tarjoten emoyhtiönsä Encore Ympäristöpalveluiden palveluita.

Encore Aluepalveluiden asiakkaiden palvelut jatkuvat aiempaan tapaan, mutta laskutus siirtyy huhtikuun alusta alkaen Encore Ympäristöpalveluille. Encore Ympäristöpalvelut Oy:n y-tunnus on 0112496-1.

Lisätietoja:

Olli Kellokumpu, toimitusjohtaja, Stena Recycling Oy ja Encore Ympäristöpalvelut Oy

 p. 050 354 1189, olli.kellokumpu@stenarecycling.fi 


Stena Recycling Oy

Stena Recycling on osa Stena Metall -konsernia, joka on vuonna 1939 perustettu ruotsalainen perheyhtiö. Stena Metallilla on seitsemän liiketoiminta-aluetta ja yli 200 toimipistettä yhdeksässä maassa. Stena Recycling tarjoaa materiaalien koko elinkaaren kattavat kiertotalousratkaisut ja kierrättää vuosittain 6 miljoonaa tonnia jätettä ja käytöstä poistettuja laitteita takaisin teollisuuden käyttöön yhdessä asiakkaidensa kanssa. Suomessa Stena Recycling kerää ja kierrättää muun muassa metalleja, sähkö- ja elektroniikkaromua, vaarallisia jätteitä ja romuautoja. Toimintaa on 15 paikkakunnalla kautta Suomen, liikevaihto on noin 100 miljoona euroa vuodessa ja stenalaisia on nykyään reilut 150. Lisää tietoa: www.stenarecycling.fi.

Lisää aiheesta