04.04.2023

Encore Ympäristöpalvelut tekee jatkossa kestävän kehityksen työtä Stena Metall -konsernin linjausten mukaisesti

Askeleena kohti yhdistymistä Stena Recyclingiin Encore Ympäristöpalvelut siirtyy toteuttamaan ja raportoimaan kestävän kehityksen työtään Stena Metall -konsernin linjausten mukaisesti. Encore Ympäristöpalveluiden vuoden 2022 kestävän kehityksen työn tulokset on koottu tiivistelmään.

Vuodesta 2023 alkaen Encore Ympäristöpalvelut vie eteenpäin kestävän kehityksen työtä Stena Metall -konsernin tavoitteiden mukaisesti. Jatkossa Encoren kestävän kehityksen raportointi sisältyy Stenan raportointiin. Tutustu Stena Metallin kestävän kehityksen raporttiin: Annual Review & Sustainability Report 2021/2022.

Stena Recycling osti Encore Ympäristöpalvelut lokakuussa 2022 päätökseen saadussa yrityskaupassa. Tulevaisuudessa yritykset tulevat toimimaan yhtenä suurena yrityksenä Suomessa. Yhdistyminen etenee vaiheittain.

Osana siirtymävaihetta Encore Ympäristöpalvelut on julkaissut tiivistelmän vuoden 2022 kestävän kehityksen työn tuloksista. Tiivistelmä noudattaa Encore Ympäristöpalveluiden vuoden 2021 kestävän kehityksen raportin rakennetta ja kokoaa vuoden 2022 tiedot Encoren kestävän kehityksen painopisteiden mukaisesti.

Keskeisiä tuloksia ovat:

  • Päästölaskenta on toteutettu aiempaa tarkemmin. Toimintamme positiivinen ilmastovaikutus eli hiilikädenjälkemme oli yli 15,7-kertainen verrattuna palveluidemme tuottamisen hiilijalanjälkeen.
  • Jätehuoltoasiakkailtamme keräämiemme jätteiden kierrätysaste oli 66,9 %. Kierrätysaste nousi edellisvuoteen verrattuna yli neljä prosenttiyksikköä.
  • Vantaan Viinikkalan tuotantolaitoksemme siirtyi käyttämään 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua lämpöä. Vuoden 2022 aikana päästösäästöä kertyi 20 t CO2 e. Jatkossa päästösäästöä syntyy noin 75 t CO2 e vuodessa.
  • Loimme hyvät edellytykset henkilöstömme työhyvinvointiin.

Tutustu Encore Ympäristöpalveluiden vuoden 2022 kestävän kehityksen työn tuloksiin.

Lisää aiheesta