22.10.2017

Vinkit jätehuoneen ja koko jätehuollon hyvään suunnitteluun

Jätehuoneen ja koko jätehuollon harkittu suunnittelu säästää kustannuksia. Ota tämä huomioon jäteastioiden sijoittelussa.

jätehuoneessa jäteastiat

Kuva Kirsi Tuura

Jätehuoneen suunnittelu on usein kiinteistösuunnittelun unohdetuin kolkka. Jo pienillä muutoksilla saadaan suuria aikaan, mikä näkyy suoraan jätehuollon kustannusten kevenemisenä.

1. Jätehuollon- ja tilojen suunnittelu lähteen kohteen käyttötarkoituksesta. Paljonko jätettä tulee, mitä jätettä tulee ja paljonko? Missä ja milloin jäte syntyy? Tavoitteena on löytää optimaaliset jätevirrat, jolloin turha jätteen kuljettaminen häviää.

2. Jätevirtojen suunnittelun yhteydessä etsimme kulkureitit ja ajankohdat, joilla jätehuolto on tehokkainta toteuttaa ja häiritsee asiakkaan ydintoimintoja vähiten.

3. Jätehuollon keräysvälineiden eli jäteastioiden sijoittelulle on varattava tarvittavat tilat – ovat ne sitten kerroksissa tai kiinteistön jäteasemalla. Jäteastioiden paikkojen suunnitelussa huomioimme henkilöstö-, ympäristö- ja rakennusturvallisuus.

4. Ennen rakentamista on hyvä miettiä myös tulevaisuutta: jätehuollon ratkaisut tulee olla myös muunneltavissa mahdollisesti tulevien uusien jätejakeiden tarpeisiin. Vuonna 2021 päivitetty jätelaki lisää yritysten lajitteluvelvoitteita.

5. Paras ratkaisu saadaan, kun jätehuolto huomioidaan jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa.  Tunnemme parhaat tavat toimia ja autamme mielellämme kiinteistön jätehuollon suunnittelussa.

Täältä voit lukea lisää yritysten jätehuolto ja kierrätyspalvelustamme.

Tarvitsetko apua jätehuoneen tai koko jätehuollon suunnitteluun?

Tarjoamme kaiken yritysten jätehuoltoon tarvittavan suunnittelusta toteutukseen.

Tutustu myös tähän: Kauppakeskus Itiksessä vastuullinen jätehuolto pienentää kustannuksia ja hiilijalanjälkeä >>

Lisää aiheesta