30.3.2015
Blogi: Karel Nieminen

Wanted – Ikioma ympäristönhoitaja

Pakkausbisneksellä menee hyvin. Verkkokauppa lisääntyy koko ajan, ja vanhan ajan myymälätkin joutuvat kuuntelemaan kuluttajaa entistä herkemmällä korvalla. Tuotteiden variaatioita pitää olla saatavilla, sillä kuluttajan kärsivällisyys on yhtä lyhyt kuin hitaasti avautuvan nettisivun kanssa. Lähellä nollaa.

Moitteeton tuote vaatii myös aukottoman pakkaamisen. Tarvitaan usein puukehikot, nippusidettä, muovikalvoa, pahvia ja suojapaperia.

Kenellä on aikaa tämän kaiken pakkaus- ja muun jätteen lajitteluun, kun samalla tulisi myydä ja pitää liike puhtaana ja houkuttelevana?

Usein vielä jätehuoneet, jonne pois vietävä jätteet kärrätään, sijaitsevat yhtä etäällä kuin asemalaiturin kauimmainen juna. Erona on vain se, että junan näet mutta jätehuonetta et. Se kun on usein monen mutkan ja hissin takana.

Kausityöntekijän ohjeistaminen oikeaan lajitteluun on oma työnsä. Ja kuka valvoo, että työ tulee tehtyä ohjeiden mukaan? Kaikkihan me olemme olleet kesä- tai kausiapulaisina ja tiedämme, että opeteltavaa ja omaksuttavaa on liian kanssa. Ei ole montaakaan helppoa hetkeä ainakaan alussa.

Paras tapa saada kaikki tyytyväiseksi on harkita omaa ympäristönhoitajaa. Henkilöä, jonka päätyönä on liikkua yrityksen tiloissa tehtävänään ohjeistaa sekä auttaa lajittelussa. Plus valvoa, että jätehuone on siisti. Tämä onnistuu parhaiten, kun ympäristönhoitaja vastaa jätteiden sisälogistiikasta aina jätehuoneeseen asti.

Niinpä. Ajat muuttuvat ja niin myös Paperinkeräys. Me teemme nimittäin tänään paljon, paljon muutakin kuin paperinkeräystä. Jopa 60% keräämistämme jakeista on jotain muuta keräyspaperia: puuta, lasia, metallia, muovia, SERriä, biojätteitä ja vaarallisia jätteitä. Ja mikä tärkeintä, onnistunut syntypistelajittelu varmistaa, että materiaalit kierrätetään ja hyödynnetään eikä mitään päädy enää kaatopaikalle.

 

Karel Nieminen

johtaja, asiakkuudet