20.6.2017
Blogi: Henna Lindberg

Se kampanja, jota ei koskaan julkaistu

Juttelin eilen ystäväni tyttären kanssa, joka oli onnekas ja pääsi kesätöihin erääseen arkkitehtitoimistoon. Ensimmäisen viikon hän ja toinen saman ikäinen tyttö olivat siivonneet toimiston varastoja: kuljettaneet pienoismalleja ja erilaisia vedoksia pihan roskasäiliöihin.

Jäin miettimään asiaa. Mihinkähän astioihin pois heitettävät materiaalit menivät? Ja kuinka nuoret oli ohjeistettu? Kesä-Suomi on täynnä firmoja, joissa työskennellään prototyyppien ja erilaisten vedosten parissa. Tuntumani on, että lainkaan kaikissa taloissa ei henkilöstöä ja kausityöntekijöitä ole ohjeistettu noudattamaan luottamuksellisen materiaalin turvallista tuhoamista.

Toisinaan sensitiivisiä papereita tai viattomalta vaikuttavia luonnoksia ei edes tunnisteta tietoturvallisen tuhoamisen vaativaksi tavaraksi. Kun on paljon siivottavaa ja rajallinen aika suoriutua tehtävästä, tulee helposti vahingossa oikaistua.

Monet työpaikat hiljenevät heinäkuussa. Olethan sinä huolehtinut siitä, että kesäsijaiset tai kollegasi tuntevat turvallisen tuhoamisen tavat? Kaikki pyrkivät työssään lähtökohtaisesti huolellisuuteen, mutta inhimillisiä erehdyksiä sattuu aina.

Useaa astetta vakavammaksi asia nousee, jos työpaikalla käsitellään henkilötietoja. Silloin siirrytään tietosuoja-asetuksen piiriin, joka koskee sinunkin organisaatiota. Vaatimukset tiukkenevat merkittävästi keväällä 2018, ja sanktiot henkilötietoja sisältävien asiakirjojen huolimattomasta tuhoamisesta ovat suuret. Jos olet vielä epävarma asetuksen tuomista muutoksista, niin lataa maksuton oppaamme täältä.

Tietosuoja-asetuksen noudattaminen on vain yhden klikkauksen päässä. Tilaa Encore Tietoturvapalvelu täältä! Katso myös aiheesta kertova vlogini ja blogini.

Henna Lindberg
asiakaspäällikkö
Encore Palvelut